Građevinska dozvola i zemljište spremni, kada će se započeti izgradnja Sveučilišnog kampusa FOI-ja? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Građevinska dozvola i zemljište spremni, kada će se započeti izgradnja Sveučilišnog kampusa FOI-ja?

IHR/Varaždinske vijesti | 29.11.2023. u 11:33h | Objavljeno u Aktualno

- Kao strateški projekt u Sporazumu Sjever je Sveučilišni kampus Fakulteta organizacije i informatike (FOI) Varaždin. Gdje je zapelo? Jer, koliko sam upoznat, građevinska dozvola i zemljište su spremni. FOI ima nemjerljivu važnost za Varaždin i Varaždinsku županiju i zato mu je bitno širenje resursa. Kada će početi izgradnja? Iskoristite vertikalu vlasti na koju se stalno pozivate i ovo predizborno vrijeme za to - rekao je vijećnik Reformista Željko Bedeković na aktualnom satu današnje Županijske skupštine.

Župan Anđelko Stričak ustvrdio je kako Vlada, kao što se može primijetiti, rješava sve goruće probleme diljem Hrvatske, pa tako i na sjeveru.

- Nedavno je riješen najveći problem Grada Varaždina, a to je sanacija baliranog otpada u Brezju u vrijednosti 29 milijuna eura te je upravo Vlada zadužila Fond da u 100 postotnom iznosu sanira to odlagalište. Ostali projekti iz Sporazuma idu svojim tijekom i bit će realizirani - poručio je župan te Bedekoviću dometnuo kako mu je drago da se od Jupitera ipak "prešaltao" na FOI.

- Mi dvije godine slušamo o tamo nekom nepostojećem projektu Jupitera u Varaždinskim Toplicama, kojeg nema, pa i dan danas tvrdim da ga nema, osim tamo nekih Štromarovih sličica i lijepo je da ste napokon prihvatili da je izgradnja Sveučilišnog kampusa FOI-ja strateški projekt Varaždinske županije i naravno da će to u idućem razdoblju biti započeto i realizirano - poručio je varaždinski župan.

Bedeković je ustvrdio kako ovakvi cirkusi ne trebaju nikome, pa ni županu.

- Dovoljno imate vidljivosti iz svojih noćnih izlazaka i slično, tako da vam ovo ne treba. Projekti koji se tiču obrazovanja i projekti koji se tiču turizma nemaju veze jedan s drugim. Probajte povezati te kockice, vidjet ćete da to nema logike o tome što pričate i molim vas konkretan odgovor kada će se početi graditi kampus - rekao je Bedković, no odgovor konkretan odgovor na svoje pitanje - nije dobio.