FOTO Tisuće okupiralo Markov trg: "Nismo ovdje jer smo bijesni, znamo da Hrvatska - može bolje" Foto: Čitatelj/Facebook Barbara Antolić Vupora

FOTO Tisuće okupiralo Markov trg: "Nismo ovdje jer smo bijesni, znamo da Hrvatska - može bolje"

VV | 17.2.2024. u 12:53h | Objavljeno u Aktualno

Tisuće prosvjednika okupilo se danas na Markovom trgu na prosvjedu oporbenih stranaka koji se održava pod geslom "Dosta je!" protiv premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a.

Prosvjednici, među kojima su i brojni građani, traže odlazak aktualne vlasti. "Sjever ne zaboravlja", "Ili HDZ ili Hrvatska", "Dosta je" samo su neki od transparenata koji su se mogli vidjeti danas na prosvjedu, koji su organizirale oporbene stranke Možemo!, Centar, IDS, HSS i Radnička fronta, Fokus, Socijaldemokrati, Reformisti, GLAS, Stranka s imenom i prezimenom, Reformisti i SDP, među kojima su i članovi SDP-a iz Varaždinske županije.

- Jasno smo tražili zaustavljanje korupcije, kriminala, pljačke i HDZ-ove uzurpacije vlasti te trenutačno raspisivanje izbora - oglasili su se iz županijskog SDP-a, čiji su članovi zajedno s predsjednicom Barbarom Antolić Vupora organizirali prijevoz autobusima iz Varaždina do Zagreba za veliki broj članova i građana, koji su se priključili zajedničkoj borbi za bolju i pošteniju Hrvatsku.

- Nismo ovdje zato što smo ljuti i bijesni, tu smo jer znamo da Hrvatska može bolje. Ovo je naša zemlja, naš dom. Nećemo dopustiti da je ukradu kao sve ostalo. Za Hrvatsku se vrijedi boriti, ovdje smo da joj vratimo budućnost – rekao je predsjednik SDP Hrvatske Peđa Grbin.

Označeno u