Čehok: "Ne mogu ni proračun donijeti u skladu sa zakonom!"; Marković: "Riječ je o tehničkoj grešci, ostalo su insinuacije!"

MGA | 21.6.2023. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

Uoči današnje najave dnevnog reda sjednice varaždinskog Gradskog vijeća, koja će se održati sljedeću srijedu, oglasila se Nezavisna lista Ivana Čehoka. U priopćenju navode da je nakon nadzora Ministarstvo financija Gradu Varaždinu "naredilo usklađivanje proračuna sa zakonom."

To ukazuje, smatraju vijećnici NL Ivana Čehoka, na to da "Bosilj i SDP-ova većina, koju sada nitko ne ometa, ne mogu donijeti čak ni proračun na zakonom propisani način. Stoga se hitno saziva nova sjednica Vijeća na kojoj će proračun na popravni ispit, što će se sve zabašuriti pričom o drugim hitnim i neodložnim točkama dnevnoga reda."

Također navode da su oni upozoravali na to da Grad nema pročelnika za financije i da se na natječaj nije nitko javio jer "nitko ne želi raditi s Bosiljem".

- Svaki stručnjak koji drži do sebe neće si dopustiti da mu naređuje osoba nesposobna za tu funkciju. Upozorili smo i prošle godine da je proračun ispravljala privremena pročelnica svojim aktom, što je nezabilježeno omalovažavanje gradskih vijećnika - navode u priopćenju.

Tijekom današnje najavne konferencije za sjednicu Gradskog vijeća, predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki je govoreći o dnevnom redu sjednice najavio i ispravak proračuna za 2023. godinu.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković je pojasnio da je riječ o tehničkoj grešci.

- Što se pak tiče ispravka proračuna radi se tek o ispravljanju nomotehničke greške u preambuli proračuna što nema veze sa suštinskim sadržajem proračuna pa sve insinuacije nemaju nikakvog smisla - rekao je Marković.