NK Omladinac utakmicom protiv NK Varaždina proslavio 40 godina rada Foto: Omladinac

NK Omladinac utakmicom protiv NK Varaždina proslavio 40 godina rada

Varaždinske vijesti | 25.9.2019. u 09:03h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

NK Omladinac osnovali su mještani Jurketinca 1979. godine s početkom značajnijeg razvoja nogometa na području nekadašnje općine Ivanec. S obzirom da kažu da je svaki početak težak, i Omladinac je svoj put počeo s nekoliko nogometnih lopti i velikim osjećajem zajedništva koji ih vodi i dandanas. U početku, nogometno igralište Gaj u Jurketincu nije bilo adekvatno oblikovano, ali je bilo dobro polazište za mladež od 12 godina pa do onih ozbiljnijih od 40 godina za okupljanje i druženje.

Prvi novac za nogometne dresove prikupljali su organizacijom zabava kroz koje su mještani Jurketinca pomagali i podupirali osnivanje i rad nogometnog kluba, a igrači su sami kupovali kopačke i organizirali prijevoz na utakmice i slično. S obzirom da je Jurketinec mala sredina od 400-tinjak stanovnika, dolazili su i nogometaši iz okolnih mjesta, a radnom aktivnošću, motivacijom i željom mladih sportaša godinu po godinu oblikovao se nogometni klub kakav djeluje danas.

S obzirom da se manje udruge uvijek bore s financijskim dijelom, iz kluba ističu kako su uvijek bili skromni, radili su u skladu sa svojim mogućnostima, igrači su uvijek imali razumijevanja, bili solidarni i spremni pomoći. Zahvaljujući svojim prijateljima sponzorima i mještanima Jurketinca koji su, možemo reći srasli s klubom i uvijek pomagali i podržavali klub, nikad nikome nisu ostali dužni, a tim načelom djeluju i dalje.

Omladinac je od osnutka do danas odigrao više od 3000 utakmica, što na domaćem, što na protivničkom terenu. Od osnutka je sudjelovao u Ivanečkoj ligi, nastupao u svim županijskim ligama i bio prvak županijske lige, a trenutno igra u 3. Županijskoj ligi zapad. Kao svoj najveći uspjeh ističu sezonu 2004./2005. kad su nastupili u finalu Županijskog nogometnog saveza i u kup natjecanju HNS-a protiv nogometnog kluba Oriolik.

Što se tiče igračke postave, kao i svaki klub, iskusili su uspone i padove. Kroz 40 godina djelovanja kluba, prošle su generacije mladića, čak i poneka djevojčica , generacije se razlikuju, dolazi do smjene, pa nakon uspješne sezone može doći i loša, ali zalaganjem i zajedništvom trude se poboljšati. Trenutna momčad je dobro ekipirana, uigrana i motivirana pa se iz Omladinca nadaju vrhu ljestvice 3. županijske lige, a u proljeće juriš na plasman u 2. županijsku ligu.

Kako bi dostojno obilježili 40 godina djelovanja, Omladinac je pozvao NK Varaždin kako bi odigrali revijalnu utakmicu što su iz NK Varaždina rado prihvatili. Utakmica se odigrala u utorak 10. rujna 2019. na nogometnom igralištu Gaj u Jurketincu i privukla brojne ljubitelje nogometa, ne samo iz Jurketinca, već i iz cijele općine Maruševec i šire. Utakmicu je, u skladu s očekivanjem, dobio NK Varaždin. Omladinac je, u skladu sa svojim skromnim mogućnostima, sve posjetitelje počastio gulašem, a kao pomoć u organizaciji slavlja Omladincu je priskočila i njihova prijateljska udruga, Udruga žena Jurketinec koje su pomogle oko dočeka gostiju iz Varaždina, ali i vodile računa da publika ima doživljaj kao i na stadionu, s kokicama i osvježenjem.

Jurketinec je na taj način proslavio 40 godina nogometa u svojem selu i još jednom pokazao da žive pod motom: „Svi za jednog, jedan za sve!“.


viber_slika_2019-09-10_23-00-47.jpg

viber_slika_2019-09-10_23-00-16.jpg

IMG_4550.JPG

viber_slika_2019-09-11_06-48-17.jpg

IMG_4601.JPG

IMG_4552.JPG