Renovirali ste stan ili promijenili stolariju i sad Vas muči vlaga? Imamo rješenje!

VV | 23.5.2023. u 14:59h | Objavljeno u Sponzorirano

U Hrvatskoj ima mnogo stambenih i poslovnih prostora koji se susreću s problemom prekomjerne vlage i plijesni. Mnogi još uvijek ne znaju kako riješiti te probleme koji nastaju kao posljedica zanemarivanja. Vlaga i plijesan štete zdravlju i ako smo joj dulje izloženi, može ga ozbiljno ugroziti.

Vlažnost zraka u prostoru se povećava ako nema adekvatne ventilacije zraka prilikom obavljanja osnovnih životnih aktivnosti. Neke od najčešćih aktivnosti koje povećavaju vlažnost zraka u kućanstvu su tuširanje i kupanje, sušenje rublja te kuhanje, kao i prisutnost biljki, kućnih ljubimaca, pa i samih ljudi. Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada – u svim slučajevima Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje.

Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Lunos-ugradnja-web__30_of_30_.JPG

Većina nas funkcionira na način da provjetravanjem prostorija nastojimo pročistiti zrak, ali takvo rješenje može dovesti do dodatnih problema koja nosi pojedino godišnje doba, kao što su komarci ljeti, pelud u proljeće, vlaga te stvaranje plijesni u jesen i hladnoća zimi.

Ako ugradite prozore s iznimnim toplinskim karakteristikama, i otvorite prozore, budući da nema dovoljno pravilne ventilacije, prostor ne “diše”, posljedica su problemi radi lošeg zraka u prostoru. U tom slučaju se plijesan pojavljuje oko prozora, kondenzat se skuplja na površinama, višak vlage se upija u zidove i oni cvjetaju. U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave gljivica i plijesni.

Ventilacijski sustavi osiguravaju stalan dotok svježeg zraka u prostoriju, a prednosti ugradnje su pritom mnogostruke. Tehnologija automatski odvodi potrošeni zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi u stan svježi filtrirani zrak. Na taj način sprječava nastanak plijesni i pojavu grinja, a onemogućuje i stvaranje propuha te prodor vanjske buke i prašine. U konačnici i štedi energiju jer nije potrebno ponovno zagrijavati prostoriju, a i smanjuje račune jer ako vlaga u stanu iznosi 70 posto onda je potrebno utrošiti čak 26 posto više energije za grijanje.

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01-481-6581.

2022-04-08-14-12-4316-_1.jpg