LUNOS Zašto odabrati dobar ventilacijski sustav?

VVM | 5.12.2023. u 10:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Ventilacijski sustavi osiguravaju stalan dotok svježeg zraka. Tehnologija automatski odvodi ustajali zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi svježi filtrirani zrak.

Lunos Hrvatska ekskluzivni je prodajni zastupnik renomiranog proizvođača decentraliziranih sustava ventilacije Lunos iz Njemačke. Na hrvatsko tržište dovode inovativne, učinkovite i provjerene sustave za ventilaciju koji osiguravaju sigurnu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja te istovremeno nude trajno rješenje za sve poteškoće sa suvišnom vlagom i plijesni.

Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada, Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje. Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

ipiccy_image_1.jpg

Ventilacijski sustavi osiguravaju stalan dotok svježeg zraka. Tehnologija automatski odvodi ustajali zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi svježi filtrirani zrak. Na taj način spriječava nastanak plijesni i pojavu grinja, a onemogućuje i stvaranje propuha te prodor vanjske buke i prašine. U konačnici štedi energiju jer nije potrebno ponovno zagrijavati prostoriju.

OSOBNA ISKUSTVA
Kako se Fran riješio plijesni

Svoja iskustva s ugradnjom Lunos ventilacijskog sustava podijelio je i Fran Iveta iz Ponikvi, pored Ivanca. Fran se s obitelji uselio u kuću starije gradnje, a problemi s plijesni počeli su nakon što su na kući ugradili novu PVC stolariju.

- Imali smo velikih problema s vlagom i plijesni. Pokušali smo svašta, od češćeg prozračivanja kuće do odvlaživača. Vlaga je iznosila od 70 do 82%. Bilo je nepodnošljivo, zidovi su bili crni od plijesni. Jedan ormar smo bacili jer se plijesan sa zidova proširila na ormar i u odjeću. I kutna garnitura nam je poplijesnivila. Plijesni je bilo na svim vanjskim zidovima - opisuje Fran, a svoje su probleme riješili pomoću Lunos ventilacijskog sustava kojeg su ugradili u sve prostorije, osim hodnika.

Lunos20.jpg

- U spavaću i dječju sobu ugrađena je po jedna pasivna ulazna jedinica. U dnevnom boravku i kuhinji, koje čine zajednički veći prostor, ugrađene su po jedna rekuperatorska jedinica s akumulatorom topline u svaki dio prostorije (što znači ukupno dvije jedinice), a u kupaonicu je ugrađena izlazna jedinica Silvento. Na taj smo način smo dobili non-stop strujanje zraka tijekom cijelog dana i noći, s minimalnim gubitkom energije - opisuje Fran Iveta.

Za više informacija provjerite na www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01 4816 581 tijekom radnog vremena.

Lunos7.jpg