Imate li probleme s vlagom i plijesni, s povjerenjem se obratite Lunosu!

VVM | 2.5.2023. u 10:23h | Objavljeno u Sponzorirano

Donosimo i osobna iskustva ljudi koji su se mučili s prekomjernom vlagom i plijesni u svome domu sve dok nisu čuli za Lunos ventilacijske sustave i zatražili ponudu. U samo mjesec dana, svi su njihovi problemi bili riješeni!

Lunos Hrvatska ekskluzivni je prodajni zastupnik renomiranog proizvođača decentraliziranih sustava ventilacije Lunos iz Njemačke. Na hrvatsko tržište dovode inovativne, učinkovite i provjerene sustave za ventilaciju koji osiguravaju sigurnu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja te istovremeno nude trajno rješenje za sve poteškoće sa suvišnom vlagom i plijesni.

Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada, u svim slučajevima Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje. Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Lunos-ugradnja-web__13_of_30__1.jpg

Iskustva s Lunosom

Donosimo i osobno iskustvo s ugradnjom Lunos ventilacijskog sustava koji je iznio Fran Iveta iz Ponikvi, pored Ivanca. Fran se s obitelji uselio u kuću starije gradnje, a problemi s plijesni počeli su nakon što su na kući ugradili novu PVC stolariju.

- Imali smo velikih problema s vlagom i plijesni. Pokušali smo svašta, od češćeg prozračivanja kuće do odvlaživača. Vlaga je iznosila od 70 do 82%. Bilo je nepodnošljivo, zidovi su bili crni od plijesni. Jedan ormar smo bacili jer se plijesan sa zidova proširila na ormar i u odjeću. I kutna garnitura nam je poplijesnivila. Plijesni je bilo na svim vanjskim zidovima - opisuje Fran, a svoje su probleme riješili pomoću Lunos ventilacijskog sustava kojeg su ugradili u sve prostorije, osim hodnika.

- U spavaću i dječju sobu ugrađena je po jedna pasivna ulazna jedinica. U dnevnom boravku i kuhinji, koje čine zajednički veći prostor, ugrađene su po jedna rekuperatorska jedinica s akumulatorom topline u svaki dio prostorije (što znači ukupno dvije jedinice), a u kupaonicu je ugrađena izlazna jedinica Silvento. Na taj smo način smo dobili non-stop strujanje zraka tijekom cijelog dana i noći, s minimalnim gubitkom energije - kaže Fran Iveta te opisuje kako je stupio u kontakt s Lunosom i na koji je način Lunosova ekipa obavila cijeli posao.

Lunos-ugradnja-web__21_of_30__1.jpg

Ponuda ispod budžeta

- Kad sam se odlučio za rješenje u smjeru ventilacije, ispunio sam obrazac na Lunosovoj web stranici. Obrazac je intuitivan i vodi vas kroz početak procesa. Ubrzo sam primio e-mail s ponudom, koja je isprva premašivala moj limit tj. budžet pa sam im tako i odgovorio, očekujući da će mi se zahvaliti i da ću morati pričekati bolja vremena. Na moje iznenađenje, iz Lunosa su mi poslali revidiranu ponudu s popustom, ali bez smanjenja kvalitete usluge - govori Fran te opisuje kako je protekla sama montaža sustava u kući.

- Tako nešto još nisam vidio, a imao sam jako puno majstora po kući. Ekipa je stigla u dogovoreno vrijeme i odmah su počeli s radom. Predložili su mi kako napraviti sve, a da bude što efikasnije. Urednije majstore nisam vidio. Izbušili su rupu promjera 16 cm iznad kreveta u spavaćoj sobi. Krevet nije bio pokriven, a zrna prašine nije bilo u krevetu. Utor u zidu, kroz koji ide struja za jednu od jedinica, povukli su u blizini trosjeda, ali na njemu nije ostalo nikakve prljavštine. Nakon montaže, pomogli su mi spojiti rekuperatore na mobilnu aplikaciju i objasnili mi kako ih koristiti. Nakon što su otišli, kuća je bila čista kao i prije, ništa nije trebalo čistiti za njima - opisuje svoja iskustva s Lunosom te na kraju ističe da su već drugoga dana u kući osjetili bolji zrak, a problemi s plijesni otada se više nisu vratili.

Lunos2_1.jpg

Značajke najmodernijeg Lunos ventilacijskog sustava

- Stalni dotok svježeg zraka, a odvodni zrak se konstantno ispušta kroz ventilatorsku jedinicu izravno kroz osovinu ili vanjsku stijenku. Time ćete postići nižu vlažnost u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa;

- Zaštita od buke i alergija. Filter za alergije je periv i nije ga potrebno mijenjati;

- Ventilacijski sustav LUNOS radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije, a štedi i do 30 % energije u odnosu na ventilaciju kroz prozore;

- Jednostavan za instalaciju. Zbog svoje jednostavnosti pogodan je za ugradnju u starije kuće ili stanove kao i u novogradnji. Za ugradnju sustava nije potrebno postavljati cijevi pa je montaža brza i bez većih zahvata u stanu.

Za vise informacija posjetite www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01 4816 581.