PROVJERILI SMO Počinje vrednovanje učenika u online nastavi: što kažu učenici, a što nastavnici? Foto: Ilustracija/Pixabay

PROVJERILI SMO Počinje vrednovanje učenika u online nastavi: što kažu učenici, a što nastavnici?

IHR/Varaždinske vijesti | 13.4.2020. u 19:20h | Objavljeno u Društvo

- Iskreno, za ocjenjivanje me malo strah jer ne znam kako će se to provoditi. Stvar je u tome što imam strukovne predmete za koje su važni praktični radovi i nije mi jasno kako će se to vrednovati, odnosno ocjenjivati - otkrila je maturantica jedne varaždinske srednje škole (podaci poznati redakciji) s kojom smo razgovarali i o maturi.

- Prenatrpani smo zadaćama i obavezama te se nemamo vremena pripremati za maturu. Za računalom smo od jutra do mraka, u jednom danu jednostavno ne stigneš napraviti sve što se od tebe traži u online školi i matura nam je u ovom trenutku dodatni napor. Svi govore kako je problem u roditeljima, djeci i organizaciji, no stvarno nije tako. Svaki zadatak ima svoj rok do kada ga moramo napraviti, koji su nekad prekratak, a dok mi pogledamo taj zadatak, proučimo, riješimo i predamo, prođe dan. I nije da radimo samo taj predmet. Osim toga, mi još nemamo konkretne upute što će biti na maturi, kada se piše i hoće li gradivo smanjiti ili ne. Ako i u svibnju to budemo znali, bojim se da mjesec dana pripreme za maturu neće biti dovoljno – ispričala nam je maturantica.

Puno je pitanja i dvojbi oko vrednovanja, odnosno ocjenjivanja i među roditeljima, ali i samim nastavnicima koji bi ovog tjedna trebali krenuti s ocjenjivanjem., kao i oko mature. Na neka od njih pokušala je odgovoriti i sama ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na live roditeljskom sastanku kojeg je organizirala putem svojeg Facebook profila...

 

Što o ocjenjivanju kažu u školama i što poručuje ministrica znanosti i obrazovanja pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti.