Samir Toplak o nastavku prvenstva: Hvatanje prave, natjecateljske forme, doći će kroz utakmice Foto: Dražen Novosel

Samir Toplak o nastavku prvenstva: Hvatanje prave, natjecateljske forme, doći će kroz utakmice

| 18.5.2020. u 17:33h | Objavljeno u Sport

Nakon dva tjedna treniranja u grupama, nogometaši Varaždina prošlog su tjedna, kao i ostali hrvatski prvoligaši, počeli s ekipnim treninzima.

Upitna forma

- Igrači su prije rada po grupama radili individualno i došli su aerobno spremni, tako da smo tijekom rada u grupama samo dali nadogradnju. Sviđa mi se kako smo iskoristili proteklo vrijeme i imamo dovoljno vremena da bi prvo kolo nastavka prvenstva dočekali spremni. Svima će, naravno, biti upitna forma momčadi i tek će se vidjeti, kada počnu utakmice, koliko je ova stanka štetila ili nekome možda koristila - rekao je trener momčadi Varaždina Samir Toplak. Predviđeno je da do utakmice s Dinamom nogometaši Varaždina odigraju tri prijateljska susreta u gostima, pri čemu će dvije utakmice ovog tjedna biti Lokomotivom, dok je za 30. svibnja planirana utakmica s Goricom.

- Hvatanje prave, natjecateljske forme, doći će kroz utakmice i bit će jako malo vremena za neke stvari u taktičkom smislu, više će biti regeneracijskih treninga s obzirom na zgusnuti program i igranje prvenstva kroz cijelo ljeto, međutim, izvanredna je situacija i moramo se prilagoditi. Na kraju je ispalo puno bolje nego što sam očekivao jer dok je trajala pauza govorilo se da će klubovi za pripreme imati tri tjedna i nakon toga će se nastaviti prvenstvo, a ipak smo dobili dva dodatna tjedna u grupnom radu. Možda ne bi bilo loše da možemo odigrati još dvije - tri pripremne utakmice za uigravanje momčadi, ali imamo kostur i ne krećemo od nule, odnosno situacija je malo drugačija u odnosu na uobičajene pripreme. U preostala tri tjedna najviše će se raditi na igri, bit će puno situacijskih vježbi, puno duela, sve ono što nismo radili proteklih dana - rekao je Toplak.

S Varaždinom je, od preuzimanja trenerske pozicije, osvojio pet bodova, pobjedom nad Interom u Zaprešiću i s dva neriješena rezultata (Slaven Belupo i Gorica), a do kraja prvenstva u igri je još 30 bodova.

Cijeli članak pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...