Završeno uređenje Ulice Tina Ujevića

| 27.11.2023. u 14:03h | Objavljeno u Našim krajem

Uređenje jedne od najljepših varaždinskih ulica s individualnom stambenom izgradnjom, Ulice Tina Ujevića nakon nekoliko mjeseci intenzivnih  radova je završeno na radost svih stanovnika tog dijela grada. U kvalitetu radova uvjerio se u ponedjeljak gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj  prilikom obilaska ulice u pratnji  Martine Cesar-Kelemen, voditeljice Odsjeka za izgradnju i održavanje objekata i komunalne infrastrukture.

Izvedena je dionica te ulice pjesnika od Jalkovečke do Ulice Krešimira Filića u dužini 491 metar, a na širini od 11 metara  uređeni su kolnici širine 6 metara, biciklističke trake sa sjeverne strane te pješačke staze obostrano.

Izvedeno je glodanje i iskop postojeće konstrukcije ceste, dogradnja i profiliranje trupa ceste kamenim materijalom, pri čemu se na mjestima proširenja izvodi iskop i nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije i nogostupa, postava novih rubnjaka, uređenje oborinske odvodnje, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem  asfalta, kao i nogostupa i kolnih prilaza. Prije uređenja kolnika izvedeni su radovi na plinskoj i vodovodnoj komunalnoj infrastrukturi. Izvedenim zahvatima značajno je poboljšana kvaliteta stanovanja građana tog dijela grada te sigurnost svih sudionika u prometu.

Projektu dokumentaciju izradili su stručnjaci PRE-CON-a d.o.o. a radove je izvelo poduzeće COLAS Hrvatska.

Vrijednost svih izvedenih radova je 560.000,00 eura uključivo PDV, a sredstva su u stopostotnom iznosu osigurana u proračunu Grada Varaždina, programu održavanja nerazvrstanih cesta za ovu godinu.

Galerija slika