Završeni višemjesečni sanacijski radovi klizišta u Prigorcu vrijedni 700.000 kuna Foto: B. Težak

Završeni višemjesečni sanacijski radovi klizišta u Prigorcu vrijedni 700.000 kuna

VV/MN | 12.9.2020. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Polaganjem asfalta na nerazvrstanu cestu na predjelu Jazvečina u Prigorcu iznad Ivanca, proteklih dana kraju su privedeni višemjesečni radovi na sanaciji dvaju velikih klizišta koja su se na nerazvrstanoj cesti Prigorec – Ivanečka Željeznica aktivirala 2018. godine i mještanima zadala velike probleme.

Osobito problematično bilo je ono sa zapadne strane, koje je potpuno razorilo cestu. Prometnica je, naime, „otklizala“ više od 20 metara niz iznimno strmu padinu te mještanima doslovce presjekla prilaz nekretninama. Kako bi im omogućio prilaz vinogradima i klijetima, Grad je intervenirao na način da im je u međuvremenu uredio i na raspolaganje stavio alternativni šumski put iz pravca Željeznice.

Asfaltiranjem ceste i radovima na uređenju bankina, radovi su privedeni kraju. Oba klizišta su sanirana, uređena je odvodnja, a uz asfaltiranu cestu postavljene su kanalice i rubnjaci.

- Ovi radovi bili su iznimno zahtjevni jer su se klizišta (osobito ona sa zapadne strane) pojavila na strmom i nepristupačnom terenu te pritom ugrozila okolne kuće i vikendice. Ovdje je odrađen ogroman posao i vjerujem da su sada, kada je cesta asfaltirana i uređena, mještani zadovoljni i opsegom i kvalitetom izvedenih radova. Dodatno ćemo urediti i navedenu šumsku cestu, kako bi i ubuduće služila kao kvalitetna prometnica kojom će građani moći do svojih nekretnina - poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Izvedeni radovi vrijedni su gotovo 700.000 kuna, od čega je Grad Ivanec uspješnom prijavom na javni poziv od Hrvatskih voda povukao 415.000 kuna potpore.

Ovo je već šesto klizište koje je Grad uspio sanirati tijekom protekle tri godine, a za što je iz Ministarstva graditeljstva i Hrvatskih voda dosad dobio blizu 2 milijuna kuna potpora. Gradonačelnik najavljuje da će se po istom modelu nastojati sanirati zadnja dva klizišta na ivanečkom gradskom području, a to su ona u MO-u Lančić-Knapić (Skradnjak) i u MO-u Vuglovec.

Sve radove obavila je tvrtka Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica, koju je Grad Ivanec u postupku javne nabave odabrao kao najpovoljnijeg izvođača.

sanacija_klizista1-prigorec-220520.jpg

kliziste2-prigorec-200820.jpg

asfaltiranje4-prigorec-080920.jpg

asfaltiranje1-prigorec-080920.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci