Važna obavijest Ivkom-plina Ivanec kućanstvima o promjeni opskrbljivača Foto: pixabay/ilustracija

Važna obavijest Ivkom-plina Ivanec kućanstvima o promjeni opskrbljivača

Varaždinske vijesti | 28.9.2022. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je na sjednici održanoj 23. rujna 2022. godine donijelo Odluku o početku pružanja javne usluge opskrbe plinom krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo, kojima prestaje ugovor o opskrbi plinom.

Tim povodom je Ivkom-plin Ivanec svim svojim dosadašnjim potrošačima iz kategorije kućanstva uputio obavijest sljedećeg sadržaja:

Javni opskbljivač

- Ovim putem obavještavamo sve kupce Ivkom-plina iz kategorije kućanstva da za sva obračunska mjerna mjesta ugovor o opskrbi plinom prestaje, odnosno raskida se s danom 30. rujna 2022. godine, te će automatski promijeniti opskrbljivača i početi koristiti javnu uslugu opskrbe plinom – izvijestili su iz Ivkom-plina.

10037.jpg

Time se, naglašava se u obavijesti, osigurava početak pružanja javne usluge opskrbe plinom krajnjim kupcima kategorije kućanstvo, a u cilju osiguravanja sigurnosti, redovitosti opskrbe plinom i regulirane cijene plina do 31.03.2023. godine.

Očitovanje plinomjera

U svrhu razgraničenja odnosa između starog i novog opskrbljivača plinom s danom 30.09.2022., Ivkom-plin je započeo s očitanjima plinomjera, a svi oni kupci čiji je plinomjer nedostupan pozivaju se da najkasnije do 6.10.2022. dostave svoje stanje plinomjera.

Iz Ivkom-plina također obavještavaju da je javni opskrbljivač, GPZ Opskrba d.o.o. Zagreb, dužan u roku od 30 dana nakon početka pružanja javne usluge opskrbe plinom dostaviti vam ugovor o opskrbi plinom u obvezi javne usluge zajedno s uvjetima ugovora, kao i informacije o svim novim okolnostima vezanim uz prelazak na javnu uslugu opskrbe plinom.

Ivkom – plin zahvaljuje svim svojim kupcima na dosadašnjoj poslovnoj suradnji, a kao operator distribucijskog sustava i dalje će pružati uslugu distribucije plina prema propisanim standardima kvalitete za upravljanje plinskim distribucijskim sustavom – zaključuje se u obavijesti Ivkom-plina d.o.o. Ivanec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci