Uređuje se nerazvrstana cesta u Žarovnici na dionici Antekolovići-Huđi Foto: Grad Lepoglava

Uređuje se nerazvrstana cesta u Žarovnici na dionici Antekolovići-Huđi

Varaždinske vijesti | 1.8.2019. u 11:29h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku su radovi na uređenju nerazvrstane ceste NC 1-079 u Žarovnici, na dionici Antekolovići–Huđi.

- Prošle smo godine realizirali 1. fazu u okviru koje je izgrađena cestovna odvodnja, a ove ćegodine biti postavljen novi asfaltni tepih, uređena bankina te će biti postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija. Uređenjem ove ceste građanima koji žive na ovom području omogućit ćemo nesmetanu komunikaciju što je izuzetno važno znajući koliko je mobilnost danas važna – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je u društvu predsjednika Mjesnog odbora Žarovnica Stjepana Vreska obišao radilište.

Obojica su pri tom uputili zahvalu Ministarstvu graditeljstva i ministru Predragu Štromaru na financijskoj potpori ovom projektu vrijednom 923.187 kuna. Naime, Ministarstvo graditeljstva za ovaj je projekt Gradu Lepoglavi dodijelilo financijsku potporu u iznosu od 391.00 kuna.

- Ovo je kapitalni projekt u Mjesnom odboru Žarovnica. Nakon uređenja ove ceste, koja je bila dotrajala i preuska, mještani će imati nesmetan pristup županijskoj cesti – istaknuo je Vresk napomenuvši da ovo nije jedina aktivnost kojom se u ovoj godini, zahvaljujući Gradu Lepoglavi i partnerima – Hrvatskim vodama, Hrvatskoj elektroprivredi i Županijskoj upravi za ceste, komunalni standard kao i standard života građana na području MO Žarovnica podigao na višu razinu.

- Hrvatske vode trenutno završavaju radove na regulaciji potoka Žarovnica, napravljena je rekonstrukcija niskonaponske mreže te je uzduž županijske ceste Grad postavio javnu rasvjetu. Grad je financirao i postavljanje nove rasvjete na malonogometnom igralištu. Očekujemo dovršetak gradnje dionice nogostupa u Žarovnici te planiramo nastavak izgradnje novih metara nogostupa prema područnoj školi – rekao je Vresk zahvalivši Gradu Lepoglavi i gradonačelniku na razumijevanju potreba građana s područja Mjesnog odbora Žarovnica.

lepoglava_modernizacija_ceste_u_zarovnici_5.jpg

lepoglava_modernizacija_ceste_u_zarovnici_6.jpg

lepoglava_modernizacija_ceste_u_zarovnici_2.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci