UDRUGA TJELESNIH INVALIDA Razveselila ih dodjela vlastitih prostora za rad: "Hvala Gradu Ivancu!"

vv | 16.6.2022. u 20:31h | Objavljeno u Našim krajem

Prostor za rad udruge, koja okuplja više od 340 osoba s tjelesnim invaliditetom iz cijele bivše
općine Ivanec, pronađen je zahvaljujući angažmanu gradonačelnika M. Batinića i njegovih
suradnika

U dobrom raspoloženju članovi Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec u srijedu su, 15. lipnja, obilježili useljenje u vlastite društvene prostore u Malezovoj ulici 34 u Ivancu. Riječ je o prostoru u objektu u vlasništvu MIPCRO-a Ivanec, a koji je pronađen zahvaljujući angažmanu gradonačelnika Milorada Batinića i njegovih suradnika, pri čemu se vodilo računa da prostori budu lako dostupni osobama s invaliditetom.

udruga_invalida3.JPG

Uz novčanu potporu Grada za materijal, članovi udruge su dodijeljene prostore nakon toga sami obojili i uredili te ih i službeno otvorili za svoje članstvo. Tim povodom obišao ih je i gradonačelnik Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, a njima je na cjelokupnoj pruženoj pomoći oko prostora zahvalio predsjednik udruge Juraj Putarek:

- Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima na izraženoj moralnoj potpori, razumijevanju položaja invalida te na konkretnoj pomoći u iznalaženju i uređenju prostora za rad. Naša udruga okuplja više od 340 članova iz cijele bivše Općine Ivanec. Ovakva potpora našega Grada znači nam jako puno. Naime, pojedini okolni gradovi i općine, s čijih područja imamo jako puno članova, već prošle, a nakon toga i ove godine, u velikoj mjeri su nam „skresali“ financiranje. Neki nam za rad doznačuju po par stotina kuna, a neke donacije moramo mjesecima čekati. Jako smo razočarani i potezom Varaždinske županije, koja je našoj udruzi, unatoč tome što okuplja osobe s invaliditetom, za rad u ovoj godini dodijelila simboličnih 2.000 kuna, što smatramo sramotnim – poručio je Putarek.

udruga_invalida2.JPG

Inače, Grad Ivanec Udrugu invalida ILO ove godine financira s gotovo 24.000 kuna. Uz pljesak nazočnih članova, Putarek je gradonačelniku zahvalio na borbi za interese građana Ivanca dodavši da članovi Udruge ILO to itekako prepoznaju i cijene te da neće dopustiti pojedincima da iz svojih sitnih politikantskih interesa ovu udrugu posvađaju s Gradom i gradonačelnikom.

udruga_invalida5.JPG

Čestitajući domaćinima na funkcionalno uređenim prostorima koji odgovaraju njihovim potrebama (u prizemlju, dok u dvorištu mogu besplatno parkirati), gradonačelnik Batinić poručio im je da na suradnju s Gradom i dalje mogu računati. A nakon što za koju godinu ovdje više neće moći koristiti prostore (jer će se objekt rušiti, a na njegovu mjestu graditi nova zgrada), izjavio je da će se Grad i tada angažirati u pronalaženju adekvatnih zamjenskih prostora, što ova udruga, koja okuplja vrlo senzitivnu populaciju, svakako zaslužuje.

Uredovno vrijeme Udruge invalida ILO Ivanec odsad je utorkom, četvrtkom i petkom od 9 do 13 sati.