Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec organizirala 19. susret osoba s invaliditetom

vv | 11.8.2022. u 16:44h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 5. kolovoza, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec i pod pokroviteljstvom Grada Ivanca u restoranu BVB održan je 19. susret osoba s invaliditetom "Poleg jedne velke gore – Ivanec 2022". 

U sklopu susreta održane su i rekreacijske discipline primjerene za ovu populaciju, a u kojima su vještine i spretnost okušali članovi šest udruga tjelesnih invalida – iz Međimurske županije, Donje Stubice i Bjelovara, zatim članovi Udruge invalida rada iz Siska, Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina te domaćina, Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec.

9735.jpeg

Natjecalo se u pet disciplina: na visećoj kuglani, u elektroničkom pikadu, u nabacivanju kuga i srca, belotu te u plesu.

Domaćini su prvo mjesto osvojili u plesu, nabacivanju kruga i srca te u visećoj kuglani. U belotu je najbolji bio kartaški par iz varaždinskog društva, dok su u elektroničkom pikadu najbolji bili Međimurci.

Na svečanosti otvaranja, sve goste i uzvanike pozdravio je predsjednik ivanečke udruge Juraj Putarek.

-Želim da se danas svi lijepo zabavite te da iz Ivanca ponesete lijepe dojmove i uspomene. Zahvaljujem Gradu Ivancu koji nam je iskazao punu podršku, kako u našem radu, tako i u organizaciji ovih susreta – istaknuo je Putarek.

9734.jpeg

Domaćinima su se obratili te im zahvalili na gostoprimstvu svi pridošli gosti, nakon čega je druženje nastavljeno uz sport, glazbu i dobro raspoloženje.

Organizaciju 19. međunarodnih susreta osoba s invaliditetom financijski je podržao Grad Ivanec, a održana manifestacija jedna je od aktivnosti kojom se ivanečka udruga ILO uključila u program Ljeta u Ivancu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci