U Lepoglavi postavljeno šest novih spremnika za kontejnere Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi postavljeno šest novih spremnika za kontejnere

Grad Lepoglava/vv | 5.6.2023. u 11:55h | Objavljeno u Našim krajem

Spremnici će biti zaključani, a pristup kontejnerima koji se nalaze u njima imat će samo stanari okolnih stambenih zgrada

Šest novih spremnika za kontejnere postavljeno je u centru Lepoglave, u Ulici Antuna Mihanovića i na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta. Riječ je o spremnicima u koje će biti smješteni kontejneri za odlaganje otpada koje koriste stanari iz stambenih zgrada. Spremnici će biti zaključani, a pristup kontejnerima koji se nalaze u njima imat će samo stanari.

Ključeve spremnika predstavnicima stanara uručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

large_lepoglava_kontejneri_za_spremnike_smeca_00a.jpg

large_lepoglava_kontejneri_za_spremnike_smeca_00.jpg

 - Spremnici su oku ugodni, a što je najvažnije, zadovoljavaju svrhu. Od sada će odlaganje otpada i njegovo razvrstavanje biti pod kontrolom stanara koji su odgovorni da otpad u kontejnerima bude propisano razvrstan i odložen. Do sada se događalo da su u kontejnere, koji su bili dostupni svima, otpad odlagali i oni koji ne žive u stambenim zgradama. To sada više neće biti moguće - istaknuo je gradonačelnik, dodajući da su postavljeni spremnici potpuno besplatni za građane.

Izradu i postavljanje financirao je Grad Lepoglava i to u iznosu od 17.917,50 eura.

large_lepoglava_kontejneri_za_spremnike_smeca_01.jpg

Uz ranije postavljenih deset spremnika, Grad će spremnike postaviti i kod preostalih stambenih zgrada u Lepoglavi kod kojih još nisu postavljeni, kao i kod stambenih zgrada u Kamenici i Višnjici.

 - Grad Lepoglava u velikoj mjeri pomaže građanima kod odlaganja otpada. Uz nabavku i podjelu kontejnera i kanti za odlaganje otpada svim domaćinstvima, što je za građane također bilo besplatno, postavljanjem spremnika za smještaj kontejnera za otpad dodatno čuvamo naš okoliš i doprinosimo njegovoj ekološkoj zaštiti - poručio je Škvarić.