Turistička zajednica i HPD Ivančica predstavili knjigu "Ivanečko planinarstvo" Foto: Grad Ivanec

Turistička zajednica i HPD Ivančica predstavili knjigu "Ivanečko planinarstvo"

VV | 7.6.2020. u 13:20h | Objavljeno u Našim krajem

"Ivanečko planinarstvo"  naslov je knjige koju je izdala Turistička zajednica grada Ivanca, a koja je posvećena jubilarnoj 120. obljetnici planinarstva u Ivancu. Njeni inicijatori i realizatori su TZ Ivanec i ivanečko Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica.

- Knjiga je tiskana još lani i planirali smo je predstaviti na javnoj promociji u ožujku ili travnju. No, zbog aktualne epidemiološke situacije predstavljamo je elektroničkim putem. U njoj se mogu naći i neke, sasvim nove teme s dosad nepoznatim povijesnim činjenicama. Uvjeren sam da će se knjiga svidjeti planinarima i svima onima koji poštuju ljepote i vrijednosti naše gore. A namijenjena je svima – izletnicima i turistima, ustanovama i institucijama. Posebnu zahvalu upućujem gradonačelniku M. Batiniću koji je prepoznao ovu ideju i od samog početka joj pružio podršku - izjavio je voditelj Ureda TZ-a Boris Jagetić Daraboš, urednik i suradnik u knjizi.

Potporu ovome projektu dali su Hrvatska turistička zajednica i TZ Grada Ivanca u sklopu financijske participacije na opremanju i postavljanju turističkih informativnih ploča. Organizatori su uputili zahvale suradnicima na pripremljenim prilozima i pruženoj pomoći i to: Zrinki Miljan, Suzani Jagić, Sonji Poljak, Marini Držaić, Ljiljani Risek, Eduardu Kušenu, Dubravku Šinceku, Ivanu Borovečkom i Borislavu Kušenu.

Atraktivan izgled knjiga duguje fotografijama koje su ustupili Zdenko Horvat, D. Šincek, Darko Vurušić, Marijan Friščić i Tomislav Jagetić Daraboš.

Recenzent knjige je Vladimir Huzjan, Upravitelj Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu.

Knjigu je na engleski jezik prevela Sanja Županić, a lektorirala ju je Isidora Vujašević. Sunakladnik knjige je tiskara Mini-print-logo iz Varaždina.

Informacije oko nabave knjige mogu se dobiti u tiskari Mini-Print-Logo (098 267 176), u HPD-u Ivančica (098 903 1833, 095 862 5504) te, za potrebe promotivnih aktivnosti, u Turističkom uredu Ivanec (098 395 027).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci