Svečano obilježen Dan kruha u Ludbreškom suncu

vv | 16.10.2023. u 09:17h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 13. listopada u Kući sunca u Globočecu svečano je obilježen Dan kruha i zahvalnost za plodove zemlje. Svečanosti su pribivali saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, županijska zastupnica Brankica Kovaček te Anica Zember iz Centra za socijalnu skrb. Najprije su štićenici Udruge izveli više recitacija o kruhu i otplesali nekoliko plesnih koreografija, a zatim je predsjednica Ludbreškog sunca Ruža Zlatar zahvalila svima koji pomažu rad Udruge.

- Nakon četiri godine imam ponovno priliku da se zahvalim svim dobročiniteljima koji su nam u proteklom razdoblju na ovaj ili onaj način pomogli. Zahvaljujem gospodinu Marku Živkoviću iz Orašja koji živi u Klagenfurtu u Austriji i koji već niz godina razveseljava naše štićenike. Hvala Đurđici Horvatić iz Rotary kluba Ludbreg koji nas svake godine prati i pomaže, zatim Martini i Siniši Orlović, ravnateljici OŠ Svibovec i svima ostalima. Mi nikad nećemo odustati pomagati onima kojima je pomoć potrebna jer želimo i možemo biti bolji ljudi – rekla je predsjednica Zlatar.

O značaju plodova zemlje govorio je velečasni Kristijan Stojko koji je pozdravio sve prisutne goste, štićenike i njihove roditelje otkrivši da su svećenici na Svetu nedjelju jeli paradajz kojeg su vrijednim rukama uzgojili upravo članovi Ludbreškog sunca. Nakon toga su svi zajedno otpjevali svetu pjesmu Krist na žalu, a Mirjana Gložinić iz Slokovca recitirala je svoju autorsku pjesmu Kruh naš svagdašnji.

Inače, Udruga Ludbreško sunce pokriva cijelu Varaždinsku županiju jer ima štićenike u zajednici organiziranog stanovanja iz cijele županije. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb radi se na tome kako bi u narednom razdoblju pojedina djeca s najvećim poteškoćama dobila svoje osobne asistente.

Označeno u
Galerija slika