SRAČINEC Domu kulture novi sjaj: nova stolarija i podovi, LED rasvjeta, a stiže i klima! Foto: Općina Sračinec

SRAČINEC Domu kulture novi sjaj: nova stolarija i podovi, LED rasvjeta, a stiže i klima!

IHR/Varaždinske vijesti | 5.5.2024. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Pred Općinom je još jedan projekt: obnova prostora Doma kulture u Sračincu. Riječ je o objektu koji je sagrađen prije 35 godina i u to je vrijeme bio jedan od najmodernijihna području cijele Varaždinske županije. Prostor se koristio za razna događanja na području općine, svečanosti, proslave rođendana i svadbe, za koje je trebalo rezervirati mjesto čak dvije godine unaprijed!

Međutim, s godinama se ukazala potreba za uređenjem unutrašnjosti samog Doma kulture, u što će biti uložena značajna sredstva iz općinskog proračuna.

- Vrijeme je da unutrašnjosti našeg Doma kulture damo novi sjaj pa smo pokrenuli projekt uređenja. U sklopu ovog projekta bit će uređen središnji prostor, odnosno prostorija u kojoj se održavaju razne manifestacije i događanja. Bit će obnovljena kompletna unutarnja stolarija i podovi, sanitarni čvorovi i kuhinja, a uvest ćemo i suvremene sustave rashlađivanja, odnosno grijanja. Dosad smo u Domu kulture imali samo grijanje, ali ne i klimu što ćemo ovom obnovom uvesti. Također, ugradit ćemo moderniju, LED rasvjetu, s mogućnošću raznih efekata, moderne projektore, a u sklopu obnove uredit će se i pozornica - najavio je načelnik Božidar Novoselec.

Prema planovima, radovi na uređenju unutrašnjosti Doma kulture odvijat će se tijekom ljetnih mjeseci, a sve bi trebalo biti gotovo do Dana Miholja, odnosno do svečane sjednice Općinskog vijeća 29. rujna koja će se, u slučaju lošeg vremena, umjesto u Parku Velika graba održati upravo u novoobnovljenim prostorima.