Pri kraju pripreme za otvaranje novih 20 ha građevinskog zemljišta u Ivancu Foto: Grad Ivanec

Pri kraju pripreme za otvaranje novih 20 ha građevinskog zemljišta u Ivancu

Varaždinske vijesti | 14.5.2022. u 09:33h | Objavljeno u Našim krajem

Projektna dokumentacija za uređenje cestovne infrastrukture u novoj građevinskoj zoni Gmajna, koju je Grad Ivanec naručio tijekom protekle godine u završnoj je fazi, pred ishođenjem lokacijske dozvole. Nakon toga krenut će se i s ishođenjem građevinskih dozvola.

U planu je da se najprije krene s polaganjem podzemne infrastrukture (kanalizacija, voda, struja, DTK mreža i ostalo), a nakon toga će se, u prvoj fazi, početi s uređenjem šljunčanih cesta. Uskoro se očekuje prezentacija projektnog rješenja i početak dogovora s vlasnicima oko otkupa zemljišta.

Grad Ivanec u zoni Gmajna planira urediti 3 kilometra novih cesta, čime se otvara oko 20 hektara novog atraktivnog građevinskog područja. U perspektivi se cijela ova zona planira urediti po uzoru na zonu C-3 (Preradovićeva ulica).

Inače, u ovoj zoni gradnja je već počela (trenutačno se grade tri objekta), a u najavi je i gradnja sedam novih, od kojih je jedan poslovni.

- Za dva do tri tjedna kreću i pripremni radovi za polaganje vodovodne i plinske mreže u produžetku Vrtne ulice, što je Grad Ivanec već dogovorio s Ivkom-vodama i Ivkom-plinom – izvijestio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Označeno u