Potpisan ugovor za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade u arheološkom parku Ivanec

vv | 4.8.2022. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Prošlog je tjedna potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade u arheološkom parku Ivanec.

U postupku javne nabave taj je posao dobila zajednica ponuditelja koju čine dvije tvrtke – Graditeljstvo, Andrija Grabar i ISF d.o.o. 

9722.jpeg

Ugovoreno je izvođenje kompletnih građevinsko obrtničkih radova, izvest će se instalacije grijanja, hlađenja i ventilacije te elektroinstalacije. Energetskom obnovom riješit će se najveći dio zahvata koji su potrebni kako bi se zgrada stavila u funkciju turističkog centra s lapidarijem (izložbenim prostorom) vezanim uz tematiku Starog grada Ivanca.

Ukupna vrijednost radova je 1.415.688,13 kuna s PDV-om, a od navedenog iznosa Grad Ivanec je ostvari blizu 600.000,00kuna bespovratne potpore od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Preostala sredstva za provedbu projekta osigurat će se u gradskom proračunu.

Ostvarena potpora rezultat je uspješne prijave na raspisani Javni poziv za energetsku obnovu kulturne baštine, a uvjet za prijavu bio je da zgrada ima status kulturnog dobra.

9721.jpeg

Naime, dvorišno gospodarska zgrada dio je zaštićenog kulturnog dobra Stari grad Ivanec.

Konkretno, tijekom lipnja za arheološko nalazište Stari grad Ivanec izdano je Rješenje kojim ono ima svojstvo kulturnog dobra i kao takvo je upisano u Registar kulturnih dobara RH – lista zaštićenih kulturnih dobara, a radi se o trajnoj zaštiti. 

Predmetna zgrada zaštićena je i kao dio prostornih međa župne crkve sv. Marije Magdalene, a koja je, također, zaštićeno kulturno dobro.

Izvođenju radova, ali i samoj prijavi na Javni poziv prethodilo je izdavanje potrebnih uvjeta nadležnog konzervatorskog odjela pa će prema njima zgrada i po završetku obnove imati svoj pretpostavljeni originalni izgled. 

Ono što predstoji je uvođenje odabranih izvođača u posao.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci