Podijeljeno 152 paketa prehrambeno-higijenskih paketa Lepoglavčanima u riziku od siromaštva Foto: Grad Lepoglava

Podijeljeno 152 paketa prehrambeno-higijenskih paketa Lepoglavčanima u riziku od siromaštva

Varaždinske vijesti | 14.4.2020. u 14:44h | Objavljeno u Našim krajem

Stožer civilne zaštite grada Lepoglave čine pojedinci i ustanove kojima je primarna djelatnost zaštita, spašavanje i pomoć građanima u potrebi. Zajedničkim koordiniranim aktivnostima kojima svaka ta ustanova radi upravo na pomoći građanima nastoje se olakšati trenutne životne okolnosti koje građani iz obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa proživljavaju teže nego ostali.

Kako bi se pomoglo upravo tim građanima, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec za njih je iz vlastitih sredstava osiguralo nabavku prijeko potrebnih prehrambeno-higijenskih paketa.

- U vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19 i poduzimanja radnji vezano uz isto, Crveni križ Ivanec obavljao je i redovne aktivnosti ažuriranja podataka korisnika „Socijalnog programa“ s ostalim javnim službama, Centrom za socijalnu skrb i Poreznom upravom, a po prikupljenim novim podacima, za sve korisnike „Socijalnog programa“ koji udovoljavaju utvrđenim kriterijima za raspodjelu paketa, osigurali smo prehrambeno-higijenske pakete – kazala je ravnateljica Gradskog duštva Crvenog križa Ivanec Jasminka Ruhek.

Lepoglavsko su područje logistički odradili članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz članstva Vatrogasne zajednice grada Lepoglave obilazeći povodom Uskrsa šire gradsko područje. Prilikom obilaska, na kućni je prag građanima u riziku od siromaštva dostavljeno 152 paketa prehrambeno-higijenskih potrepština koje su distribuirane za 97 građana iz 59 obitelji, uvažavajući pritom sve propisane upute za siguran način obilaska građana bez izlaganja riziku.

- Stalna komunikacija i koordinacija aktivnosti na terenu presudna je u organiziraju što normalnijeg života za naše građane koji se u velikoj većini i mjeri pridržavaju svih uputa i odredbi nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Nitko nije želio da se nađemo u ovakvoj situaciji, ali kad imate ovako vrijedne i odgovorne suradnike u lepoglavskom Stožeru, stvari ipak budu nekako lakše. Zahvalan sam svima koji na bilo koji način pridonose još uvijek stabilnoj situaciji u borbi s koronavirusom u Lepoglavi – poručio je načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave Hrvoje Kovač, dodavši pritom kako je ovo još jedna u nizu aktivnosti koje svi zajedno provode u lepoglavskoj lokalnoj zajednici te najavljuje nove.

Označeno u