Počela gradnja društvenog doma u Osečkoj, idući tjedan počinje gradnja u Kaniži Foto: Grad Ivanec

Počela gradnja društvenog doma u Osečkoj, idući tjedan počinje gradnja u Kaniži

I.D./Varaždinske vijesti | 1.11.2015. u 08:07h | Objavljeno u Našim krajem

Na veliko zadovoljstvo građana Mjesnog odbora Osečka, počeli su radovi na gradnji mjesnog društvenog doma.

Objekt se gradi na zemljištu u centru Osečke, koje je Grad Ivanec prethodnih godina otkupio od privatnih vlasnika i namijenio ga upravo za gradnju doma.  

U prvoj fazi će se, osim zemljanih, izvesti i radovi na gradnji temelja, a sagradit će se i vodovod i temeljna odvodnja. Vrijednost ove investicije je više od 100.000 kuna, a u cijelosti je financira Grad Ivanec.

Istovjetni radovi idućeg tjedna slijede i u Mjesnom odboru Kaniža, gdje 280-ak stanovnika također nema nikakvih prostora za društveni život.

- Radovi na domovima u Osečkoj i u Kaniži nastavit će se iduće godine, a tada slijedi i početak gradnje društvenih domova u Gečkovcu/Vuglovcu, Vitešincu i Škriljevcu. Za dio radova novac je osiguran u proračunu Grada Ivanca, a dio planiramo pribaviti iz EU Fonda za ruralni razvoj za koji se nadamo da će biti otvoren još ove godine. Domove u svim spomenutim mjesnim odborima kanimo dovršiti do 2017. godine – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Kako ističu iz Grada Ivanca, gradnja društvenih domova u mjesnim odborima strateški je dio službene gradske politike pojačanih ulaganja u razvitak društvene infrastrukture i u ravnomjerni razvitak cijelog gradskog područja.