Općinsko vijeće Ljubešćice jednoglasno prihvatilo prve izmjene i dopune proračuna za ovu godinu

Varaždinske vijesti | 26.7.2022. u 17:12h | Objavljeno u Našim krajem

Održana je 11. sjednica Općinskog vijeća Općine Ljubešćica, na kojoj se razmatralo 9 točaka dnevnog reda, a sve su odluke donesene jednoglasno. 

Prihvaćen je polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Ljubešćica za 2022. godinu koji sadrži ukupne prihode u iznosu od 4.362.658,86 kunu i rashode u iznosu od 2.721.076,14 kuna te Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu načelnika za razdoblje od 1. siječnja do 30.lipnja 2022.godine.

Izvješće kroz nekoliko tematskih cjelina jasno prikazuje aktivnosti općinskog načelnika kao što su provedeni Programi kapitalne i komunalne infrastrukture na području Općine Ljubešćica, Program pomoći djeci, učenicima i udrugama, te ostale aktivnosti kao i aktualni projekti za navedeno razdoblje.

Donijete su i prve Izmjene i dopune Proračuna Općine Ljubešćica za 2022.godinu te usklađivanje Programa građenja komunalne infrastrukture za 2022.godinu, Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2022.godinu i Programa javnih potreba u društvenim djelatnostima Općine Ljubešćica za 2022.godinu

Od posebne važnosti za Općinu je donošenje Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ljubešćica za 2022.godinu i to Zahvalnice Općine Ljubešćica Mirku Mikulčiću i Damiru Mlinariću, hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata za izuzetan doprinos u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u Domovinskom ratu i unapređivanju kvalitete društvenog života braniteljske populacije.

Prihvaćena je i odluka o financiranju produženog boravka učenika Osnovne škole Ljubešćica u školskoj godini 2022./2023., koji je organiziran u Osnovnoj školi Ljubešćica u dvije odgojno-obrazovne cjeline, za 44 učenika od 1.do 4.razreda.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci