Općine Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec zajednički će koristiti mobilno reciklažno dvorište Foto: Općina Vinica

Općine Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec zajednički će koristiti mobilno reciklažno dvorište

Varaždinske vijesti | 29.2.2020. u 16:33h | Objavljeno u Našim krajem

Općine Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec suvlasnici su novog mobilnog reciklažnog dvorišta koje će zajednički koristiti za zbrinjavanje reciklabilnog otpada na svojim područjima. U postupku nabave izrada mobilnog reciklažnog dvorišta bila povjerena je tvrtki Tehnix iz Donjeg Kraljevca.

U četvrtak 27. veljače zajedničko mobilno reciklažno dvorište u krugu proizvođača u Donjem Kraljevcu preuzeli se načelnici Općina Vinica, Petrijanec i Sračinec, a primopredaji su bili prisutni i Željko Horvat, direktor Tehnixa te Davor Skroza, direktor tvrtke Čistoća.

- Prilikom primopredaje svi smo se načelnici složili oko jednog - da našim domaćim firmama treba za ovakve specijalizirane namjene dati priliku i kako ćemo sigurno u narednom razdoblju i dalje surađivati na obostrano zadovoljstvo. Firma Tehnix zapošljava petstotinjak radnika, a ima i kooperante, specijalizirana je za takvu vrstu proizvoda, od mobilnih do fiksnih reciklažnih dvorišta, kontejnera za smeće, kompostišta i svega ostalog što je vezano uz zaštitu okoliša i prirode - rekao je načelnik Općine Vinica koja je provodila čitav postupak nabave.

Nabavom reciklažnog dvorišta Općine su osigurale mogućnost zbrinjavanja potencijalno opasnog reciklabilnog otpada, ali i poštivanje zakonske obveze o uspostavi mobilnih reciklažnih dvorišta do osiguranja klasičnih reciklažnih dvorišta na svom području. Kako napominju iz Općine Vinica, raspored korištenja mobilnog reciklažnog dvorišta Općine za sada se ne mijenja, a o eventualnim promjenama mještani će biti pravovremeno obaviješteni.

- Osiguranjem mobilnog reciklažnog dvorišta pružili smo mogućnost svojim mještanima da potencijalno opasni otpad zbrinjavaju u skladu sa zakonom i da njime ne zagađuju okoliš, u kojim je naporima ovaj sjeverozapadni dio daleko ispred ostalih djelova naše države - naglasio je tom prilikom načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

reciklazno_dvoriste_vinica_1.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_10.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_9.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_8.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_7.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_6.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_5.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_4.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_3.JPG

reciklazno_dvoriste_vinica_2.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci