Općina Veliki Bukovec sufinancira prijevoz i prehranu osnovnoškolaca Foto: Općina Veliki Bukovec

Općina Veliki Bukovec sufinancira prijevoz i prehranu osnovnoškolaca

Varaždinske vijesti | 19.9.2019. u 11:56h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Veliki Bukovec sufinancirat će troškove prijevoza učenika s područje općine u ovoj školskoj godini. Prijevoz učenika iz naselja Kapela Podravska i Dubovica, koji polaze Osnovnu školu Veliki Bukovec, podmirivat će se s 5 kuna dnevno po učeniku. Odlučeno je to na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, a radi se o 45 učenika koji putuju autobusom do škole.

Kada je riječ o školarcima, donijeta je i odluka o sufinanciranju školske prehrane, a sufinanciranje će u ovoj školskoj godini iznositi 40,00 kuna mjesečno po učeniku.

– Ovu mjeru provodimo već par godina i mislim da je to lijepa pomoć roditeljima osnovnoškolaca. Za takvu svrhu uvijek će biti sredstava u proračun – kazala je predsjednica Općinskog vijeća Jasenka Zdelar.

Na sjednici je podnesen i izvještaj o općinskom proračunu za prvu polovicu godine. Nakon što se usporede ukupni prihodi i rashodi u prvih šest mjeseci ove godine, te s prenesenim viškom prihoda iz protekle godine, Općina je u financijskom plusu od 201 tisuće kuna.

– Što se tiče prihoda možemo biti zadovoljni u prvih šest mjeseci ove godine kao i realizacijom onoga što smo zacrtali prilikom donošenja proračuna. Kada gledamo projekte za koje smo dobivali sredstva preko fondova Europske unije ostvareno je gotovo sve što je planirano, a ovih dana dovršit ćemo još jedan, najveći, projekt nerazvrstanu cestu, spoj Kolarove ulice u Velikom Bukovcu i naselja Dubovice, mještanima poznatiju kao „Prek“ – pojasnio je Vrbanić ističući najvažnije dijelove proračuna.

Osim izvješća o izvršenju proračuna usvojen je i Godišnji plan upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Veliki Bukovec za 2020. godinu. Dodajmo da su u ovoj godini planirani prihodi od imovine u iznosu od 838.000 kuna. Kada je riječ o imovini na području općine Veliki Bukovec, na sjednici je odlučeno kako će Općina od Ministarstva državne imovine ove godine zatražiti darovanje nekoliko nekretnina u svrhu širenja budućih gospodarskih zona na području Općine.

Vijećnici su obavješteni da je Općina u pripremi dokumentacije za prijavu projekta na natječaj „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“. Preko tog programa Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Općina planira prijaviti projekt uređenja šumskog puta koji bi prije svega bio u funkciji razvoja turizma odnosno rekreacije.

– Projekt se financira u cjelokupnom iznosu iz fondova Europske unije i nacionalnih fondova. Mislim da je to jako dobro rješenje i da je to još jedan projekt koji može donijeti europska sredstva u našu općinu. Postoje dvije mogućnosti od kojih svaka predviđa izgradnju šumskog puta u duljini nešto većoj od 2 kilometra – pojasnio je načelnik dodajući da se radi o potencijalnoj investiciji od više milijuna kuna.

Na kraju, donijeta je i odluka o izradi 3. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja općine. Riječ je o usklađenju Prostornog plana s posebnim propisima i aktima Varaždinske županije i Općine Veliki Bukovec, odnosno o sveobuhvatnoj reviziji prostorno-planskog dokumenta kojom će biti obuhvaćeno cijelo područje Općine.