Općina Veliki Bukovec sufinancira prijevoz i prehranu osnovnoškolaca Foto: Općina Veliki Bukovec

Općina Veliki Bukovec sufinancira prijevoz i prehranu osnovnoškolaca

Varaždinske vijesti | 19.9.2019. u 11:56h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Veliki Bukovec sufinancirat će troškove prijevoza učenika s područje općine u ovoj školskoj godini. Prijevoz učenika iz naselja Kapela Podravska i Dubovica, koji polaze Osnovnu školu Veliki Bukovec, podmirivat će se s 5 kuna dnevno po učeniku. Odlučeno je to na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, a radi se o 45 učenika koji putuju autobusom do škole.

Kada je riječ o školarcima, donijeta je i odluka o sufinanciranju školske prehrane, a sufinanciranje će u ovoj školskoj godini iznositi 40,00 kuna mjesečno po učeniku.

– Ovu mjeru provodimo već par godina i mislim da je to lijepa pomoć roditeljima osnovnoškolaca. Za takvu svrhu uvijek će biti sredstava u proračun – kazala je predsjednica Općinskog vijeća Jasenka Zdelar.

Na sjednici je podnesen i izvještaj o općinskom proračunu za prvu polovicu godine. Nakon što se usporede ukupni prihodi i rashodi u prvih šest mjeseci ove godine, te s prenesenim viškom prihoda iz protekle godine, Općina je u financijskom plusu od 201 tisuće kuna.

– Što se tiče prihoda možemo biti zadovoljni u prvih šest mjeseci ove godine kao i realizacijom onoga što smo zacrtali prilikom donošenja proračuna. Kada gledamo projekte za koje smo dobivali sredstva preko fondova Europske unije ostvareno je gotovo sve što je planirano, a ovih dana dovršit ćemo još jedan, najveći, projekt nerazvrstanu cestu, spoj Kolarove ulice u Velikom Bukovcu i naselja Dubovice, mještanima poznatiju kao „Prek“ – pojasnio je Vrbanić ističući najvažnije dijelove proračuna.

Osim izvješća o izvršenju proračuna usvojen je i Godišnji plan upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Veliki Bukovec za 2020. godinu. Dodajmo da su u ovoj godini planirani prihodi od imovine u iznosu od 838.000 kuna. Kada je riječ o imovini na području općine Veliki Bukovec, na sjednici je odlučeno kako će Općina od Ministarstva državne imovine ove godine zatražiti darovanje nekoliko nekretnina u svrhu širenja budućih gospodarskih zona na području Općine.

Vijećnici su obavješteni da je Općina u pripremi dokumentacije za prijavu projekta na natječaj „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“. Preko tog programa Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Općina planira prijaviti projekt uređenja šumskog puta koji bi prije svega bio u funkciji razvoja turizma odnosno rekreacije.

– Projekt se financira u cjelokupnom iznosu iz fondova Europske unije i nacionalnih fondova. Mislim da je to jako dobro rješenje i da je to još jedan projekt koji može donijeti europska sredstva u našu općinu. Postoje dvije mogućnosti od kojih svaka predviđa izgradnju šumskog puta u duljini nešto većoj od 2 kilometra – pojasnio je načelnik dodajući da se radi o potencijalnoj investiciji od više milijuna kuna.

Na kraju, donijeta je i odluka o izradi 3. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja općine. Riječ je o usklađenju Prostornog plana s posebnim propisima i aktima Varaždinske županije i Općine Veliki Bukovec, odnosno o sveobuhvatnoj reviziji prostorno-planskog dokumenta kojom će biti obuhvaćeno cijelo područje Općine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci