Općina Cestica bogatija za jedanaestero djece: Uručene naknade roditeljima Foto: Općina Cestica

Općina Cestica bogatija za jedanaestero djece: Uručene naknade roditeljima

Varaždinske vijesti | 30.12.2022. u 20:17h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik općine Cestica Mirko Korotaj na prijemu je, održanom u dvorani Kulturnog centra u Cestici 29. prosinca, čestitao roditeljima novorođene djece i najavio proširenje vrtića i izgradnju stanova.

Na početku susreta čestitke roditeljima na prinovama u obiteljima uputio je načelnik Mirko Korotaj, a nakon toga je naglasio da je jedna od mjera koje Općina Cestica poduzima za osiguranje boljih životnih uvjeta građana i pomoć roditeljima u podizanju djece, od rođenja do završetka školovanja.

Tako Općina Cestica s dvije tisuće kuna pomaže roditeljima kod rođenja djeteta, a kasnije se ta pomoć očituje i kroz sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću.

- Iz općinskog proračuna podmiruju se i troškovi obveznog predškolskog obrazovanja za svu djecu, a tijekom osmogodišnjeg školovanja podmiruju se i troškovi nabave radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i školskih atlasa. Jedna od stavki u proračunu su i sredstva za dodjelu studentskih stipendija svim studentima druge i viših godina studija, a uz proširenje dječjeg vrtića u narednom razdoblju planira se i izgradnja novih stanova - rekao je načelnik Mirko Korotaj.

cestica_novorodjencad_29122022_2.jpg

Nakon upućene čestitke svakoj majci uručen je buket cvijeća te iznos od dvije tisuća kuna.

Na području općine Cestica nalazi se 20 naselja, a od 11 novorođene djece troje ih živi u naselju Gornje Vratno. Po dvoje novih stanovnika dobila su naselja Kolarovec i Malo Gradišće, a po jedno Cestica, Natkrižovljan, Selci Križovljanski i Veliki Lovrečan.

cestica_novorodjencad_29122022_3.jpg

cestica_novorodjencad_29122022_1.jpg