Općina Beretinec za rekordan broj stipendija izdvojit će dvostruko više sredstava nego ove godine

Varaždinske vijesti | 30.12.2022. u 09:05h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Nikola Žganec uručio je ugovore o stipendiranju za ukupno 23 studenata i 12 učenika s područja Općine Beretinec.

- Ove godine dodijelit ćemo rekordni broj stipendija za što ćemo iz proračuna izdvojiti značajan iznos. Čestitam svima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija i nadam se da će im ova sredstva bar malo olakšati školovanje – rekao je Žganec.

Inače, na sjednici Općinskog vijeća izmijenjena je odluka o stipendiranju učenika i studenata, pa se tako od ove godine stipendije dodjeljuju svim redovnim studentima, a stipendije za učenike dodjeljuju se učenicima deficitarnih zanimanja od prvog razreda školovanja.

-Ovakvim izmjenama omogućili smo korištenje stipendija za značajno veći broj studenata i učenika nego prethodnih godina što dokazuju i financijska sredstva koja ćemo izdvojiti iz svog proračuna. Naime, umjesto dosadašnjih 60.000 kuna, za stipendije u 2023. godini izdvojit će se gotovo 130.000 kuna – zaključio je načelnik Žganec.

Spomenimo i da je dodjeli ugovora o stipendiranju prisustvovao i predsjednik Općinskog vijeća Općine Beretinec Hrvoje Kapeš.