OGORČENA ČITATELJICA Za asfaltiranje ceste u Voći novaca nema, ali za Thompsona - ima

Napisao/la: -

- Već nekoliko godina molim načelnika da se postavi asfalt na našu cestu kod pilane, koja je katastrofa. Makadam, puna je rupa, a tu ima starih ljudi i ne znam kako bi hitna do njih. Podmirila sam sve obveze prema Općini, 1400 kuna, ali asfalt nikako da stigne na tih nekoliko metara, dok se u Gornjoj Voći stalno asfaltira. Za to nema novaca, nemamo ni ljekarnu u općini, ali zato ima za Thompsona - veli Božica, kojoj smeta i ambrozija nedaleko od njezine kuće te moli da se počisti.

Općina Donja Voća, kako veli načelnik Kruno Jurgec, uređuje ceste sukladno svojim financijskim mogućnostima i planovima.

- U želji da svim svojim žiteljima pružimo ravnomjerne uvjete za život, ulažemo svoja skromna sredstva u gradnju nove, ali i popravak stare i dotrajale infrastrukture, i to sukladno planovima i odlukama Općinskog vijeća - naglašava Jurgec.

Drži da nezadovljna gospođa, nažalost, ne želi razumjeti da nije jedina koja ima opravdane želje, odnosno da svatko svoje potrebe stavlja na prvo mjesto, a načelnik ih provodi sukladno odlukama Općinskog vijeća te određenim prioritetima i odlukama.

- Da se mene pita, ja bih vrlo rado da se uredi i cesta koju spominje gospođa Božica. No, uz ovogodišnja asfaltiranja u Gornjoj Voći, Budinščaku te Rijeci Voćanskoj, kao i radove na sanaciji klizišta u Jelovcu Voćanskom i Gornjoj Voći te mnogim drugim poslovima koji su odrađeni u općinskom proračunu - ne možemo imati dovoljno sredstava da se asfaltira i spomenuta cesta - veli Jurgec.

Gospođa, kako dodaje, zaboravlja spomenuti da se prema telefonskim pozivima uvijek postupalo i da će se postupati.

- Kao i u nekim drugim situacijama, mi moramo gledati širi interes, dok istodobno svatko ima pravo svoj stavljati ispred šireg. Ipak, moram istaknuti da od ove godine osjećamo i znatniju pomoći Vlade RH, što nam jamči da ćemo vlastitim sredstvima i projektima koje radimo u suradnji s ministarstvima i europskim fondovima u godinama koje dolaze riješiti više komunalnih, gospodarskih i socijalnih problema na području naše općine. Tako ćemo stvoriti i uvjete za ostanak ili povratak mladih obitelji u Donju Voću, što je jedan od prioriteta u radu sadašnje općinske uprave - veli Jurgec.

Nezadovoljnu žiteljicu, kao i sve u sličnoj situaciji, načelnik moli da shvate kako nisu zaboravljeni.

- Sredstva su nam, nažalost, ograničena i troše se sukladno prioritetima, a vjerujem da će i cesta koju spominje gospođa Božica uskoro biti jedan od naših prioriteta - veli načelnik Jurgec, koji smarta da niti jedan žitelj općine apsolutno ničime nije zakinut time što Općina Donja Voća sudjeluje sa skromnim sredstvima u organizaciji koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati u Voći 22. rujna na Dan oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije, a povodom 25. rođendana Općine Donja Voća te pripreme za prvu „voćansku“ mladu misu nakon 1984. godine, koju će imati mladomisnik Miro Denac iz Donje Voće.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.