Novi tobogani, vrtuljak i ljuljačke za mališane Dječjeg vrtića Ivančica Ivanec Foto: Grad Ivanec

Novi tobogani, vrtuljak i ljuljačke za mališane Dječjeg vrtića Ivančica Ivanec

Grad Ivanec/vv | 25.10.2023. u 09:50h | Objavljeno u Našim krajem

Dvorište Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec pretvoreno je u veliko gradilište. Uz pripremne radove za dogradnju vrtića (na sjevernoj strani dvorišta), prošlog vikenda počeli su i novi radovi - na projektu vanjskog opremanja i uređenja vrtićkog dvorišta (s južne strane), pripćili su iz Grada Ivanca.

>> Počeli pripremni radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu

Projekt uređenja uključuje postavljanje novih, suvremenih sprava za igru mališana. Stare i dotrajale sprave bit će demontirane, a zamijenit će ih dvije velike nove kule (za veću i manju djecu) s toboganima, ljuljačkama i didaktičkim panelima, a stižu i nove njihalice na oprugu, vrtuljak te moderan pješčanik s pokrovom. Ispod svih sprava bit će postavljene antistresne podloge.

Građevinski radovi na pripremi podloge povjereni su Graditeljstvu Andrije Grabara iz Ivanca, čiji su radnici proteklih dana već obavili zemljane radove, iskope i šljunčanje te uklonili dva stabla stara 50 godina. Izrada, dostava i montaža sprava u dvorištu Vrtića ugovorena je s poduzećem Stribor oprema.

Ukupna vrijednost radova i novih sprava je 64.750 eura (487.570 kn), od čega se najveći dio od 39.120 eura (cca 293.400 kn) financira iz proračuna Grada Ivanca. Ostatak sredstava od 25.630 eura (cca 193.000 kn) financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, a temeljem uspješne prijave Grada Ivanca na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini.

- Nema sumnje u to da će nove, moderne sprave uvelike razveseliti naše mališane te njihovim odgojiteljicama i odgojiteljima olakšati brigu i pedagoški rad s djecom - dodaju iz gradske uprave.

vrtic_ivanec.jpg