Počeli pripremni radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu

Varaždinske vijesti | 20.10.2023. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

Uklanjanjem dijela panela na vrtićkoj ogradi, rušenjem stabala, prilagodbom terena za gradilište te radovima na uređenju pristupa gradilištu za dizalicu, teške strojeve i kamione, počeli su pripremni radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu.

Investitor je Grad Ivanec, koji je temeljem provedenog postupka javne nabave radove povjerio varaždinskom poduzeću Kontura.

Nakon pripreme gradilišta, početak intenzivnijih radova na iskopu temelja slijedi idućeg tjedna.

Kao što smo već izvijestili, u krugu Dječjeg vrtića gradit će se četiri nova, međusobno povezana objekta za četiri jasličke skupine (1-3 godine), za koje i postoji najveći interes roditelja i najveći manjak prostora, a čime će se omogućiti upis u vrtić novih 50-ak mališana.

Dogradnja vrtića ugovorena je u iznosu od milijun eura (7,5 mil. kn), od čega investiciju sa 649.800 eura (4,89 mil. kn) podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (koji se financira sredstvima Europske komisije).

Sva ostala potrebna sredstva za ovu investiciju osigurat će se u proračunu Grada Ivanca i iz kreditnih sredstava.

Za gradnju novog dječjeg vrtića u Radovanu pribavljena je građevinska dozvola, a Grad Ivanec je raspisao postupak javne nabave za izvođenje radova.