Na nogometnom stadionu Ivanec otvoren moderan objekt za rad svih selekcija NK Ivančice Foto: B. Težak

Na nogometnom stadionu Ivanec otvoren moderan objekt za rad svih selekcija NK Ivančice

Grad Ivanec/vv | 1.4.2023. u 15:44h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Batinić na svečanosti otvaranja najavio je i više drugih ovogodišnjih kapitalnih gradskih ulaganja u sport, među ostalim, i u uređenje i natkrivanje tribina na nogometnom stadionu

- Kad su naši dječaci iz Škole nogometa prvi put ušli u nove prostore, bili su oduševljeni! Naprosto nisu mogli vjerovati da odsad, umjesto vlažnih prostora, na raspolaganju imaju sjajne, nove i funkcionalne svlačionice, tuševe i moderne klupske prostore. Naravno da su se i slikali te fotke odmah podijelili na društvenim mrežama! – kazao je trener seniorske momčadi NK Ivančice Ivica Cikač prilikom otvaranja novouređenog objekta koji je na ivanečkom nogometnom stadionu Grad Ivanec predao na korištenje NK Ivančici.

Time je ujedno na najbolji način oslikao i pozitivno raspoloženje koje je u četvrtak, 30. ožujka, vladalo na službenom otvaranju rekonstruiranog i dograđenog objekta za potrebe velike ivanečke nogometne zajednice koja broji oko 240 nogometaša, od kojih oko 180 djece u Školi nogometa.

10914.jpg

Grad financirao kompletno uređenje i opremanje

Objekt je u potpunosti rekonstruiran, dograđen i opremljen proračunskim sredstvima Grada Ivanca.

Ukupna ulaganja Grada u ovaj projekt iznose 377.770 eura (2,84 milijuna kn), od čega 364.500 eura (2,75 mil. kn) za građevinski dio te još 13.270 eura (100.000 kn) za opremanje.

10918.jpg

10916.jpg

Stari dio zgrade je potpuno rekonstruiran, a dobio je i novi krov, unutarnju i vanjsku stolariju, termo fasadu, grijanje i rasvjetu. Objekt je dograđen sa modularnim objektima te raspolaže sa 4 svlačionice s isto toliko sanitarnih čvorova i tuševa, svlačionicama za suce, dva društvena prostora, čajnom kuhinja, 3 vanjska sanitarna čvora za posjetitelje (jedan za osobe s invaliditetom) te spremištem i kotlovnicom.

Tim je povodom priređena i službena svečanost otvaranja na kojoj je, uz tajnika Ivicu Surjaka, Gradu Ivancu i ostalima koji su pomogli, zahvalu uputio predsjednik NK Stjepan Grdak:

Igralište s umjetnom travom

Zahvale je uputio i kapetan seniorske momčadi Leon Gregur, a na novim prostorima klubu je čestitao i trener NK Varaždin Mario Kovačić sa suradnicima. I predsjednik ŽNS-a Nenad Horvatić pohvalio je novouređeni objekt, istaknuvši da sva djeca sada imaju prilike boraviti u primjerenim uvjetima.

- Na vama, kao domaćinima, jest da pronađete primjerenu površinu za igralište s umjetnom travom, a HNS će financirati njeno postavljanje – poručio je Horvatić te najavio i buduću novčanu i drugu potporu NK Ivančici.

Batinić: Slijedi uređenje i natkrivanje tribina

- Ovo ulaganje jest, prije svega, ulaganje u zdravlje, djecu i mladost, jer upravo to su ciljne skupine na koje je Grad usmjeren i to je nešto što i Ivanec i NK zaslužuju. Ovdje nećemo stati; predstoji još uređenje i natkrivanje tribina, a ono što nam predstoji idućih godina jest gradnja Sportskog centra Ivanec s velikim nogometnim stadionom i pomoćnim igralištem, atletskom stazom i tribinama – istaknuo je gradonačelnik Milorad Batinić.

10915.jpg

Naglasio je da je ovo tek jedno od velikih ovogodišnjih gradskih ulaganja u sport: uređena su dva nova igrališta za odbojku na pijesku, u tijeku je gradnja SRC-a Lančić-Knapić, pri završetku je izrada idejnog rješenja objekta na igralištu NK Margečan, a uređeno je je i pomoćno igralište u Salinovcu i opremljeno modularnim objektima.

Nakon službenog dijela svi nazočni, među kojima su bili i gradski vijećnici s predsjednikom Zdenkom Đurasom, gradski pročelnici, predstavnici ZSU GI te NK Ivančice i NK Varaždin obišli su novouređene prostore.

10913.jpg