Groblje u Margečanu dobiva novu ogradu i pješačke staze

Varaždinske vijesti | 2.11.2022. u 18:45h | Objavljeno u Našim krajem

Radovi su vrijedni 416.500 kuna, a s 292.000 bespovratnih kuna sufinanciraju se iz prijave na natječaj LAG-a Sjeverozapad

Nakon gradnje i uređenja parkirališta s novih 20 parkirnih mjesta uz ogradu groblja Margečan (pokraj županijske ceste), Grad Ivanec otvorio je nove radove, ovoga puta na rekonstrukciji ograde i uređenju pješačkih staza na groblju.

Temeljem provedenog javnog natječaja, radovi su povjereni Ivkomu d.d. Ivanec. Stara ograda je skinuta, a umjesto nje će se s ulične strane postaviti 130 metara moderne panel ograde. Ostatak groblja (prema zoni budućeg planiranog širenja groblja) ogradit će se plastificiranom ogradom. Ukupno će se postaviti 410 metara ograde.

U donjem dijelu groblja, uz novu ogradu, uredit će se i asfaltirati pješačke staze, a iduće godine prići će se i hortikulturnom uređenju.

Radovi su vrijedni 416.500 kuna, od čega se blizu 292.000 kuna osigurava iz bespovratnih EU sredstava, a ostatak iz proračuna Grada Ivanca. Bespovratna sredstva osigurana su prijavom projekta na natječaj LAG-a Sjeverozapad (Operacija 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci