Groblje u Margečanu dobiva novu ogradu i pješačke staze

Varaždinske vijesti | 2.11.2022. u 18:45h | Objavljeno u Našim krajem

Radovi su vrijedni 416.500 kuna, a s 292.000 bespovratnih kuna sufinanciraju se iz prijave na natječaj LAG-a Sjeverozapad

Nakon gradnje i uređenja parkirališta s novih 20 parkirnih mjesta uz ogradu groblja Margečan (pokraj županijske ceste), Grad Ivanec otvorio je nove radove, ovoga puta na rekonstrukciji ograde i uređenju pješačkih staza na groblju.

Temeljem provedenog javnog natječaja, radovi su povjereni Ivkomu d.d. Ivanec. Stara ograda je skinuta, a umjesto nje će se s ulične strane postaviti 130 metara moderne panel ograde. Ostatak groblja (prema zoni budućeg planiranog širenja groblja) ogradit će se plastificiranom ogradom. Ukupno će se postaviti 410 metara ograde.

U donjem dijelu groblja, uz novu ogradu, uredit će se i asfaltirati pješačke staze, a iduće godine prići će se i hortikulturnom uređenju.

Radovi su vrijedni 416.500 kuna, od čega se blizu 292.000 kuna osigurava iz bespovratnih EU sredstava, a ostatak iz proračuna Grada Ivanca. Bespovratna sredstva osigurana su prijavom projekta na natječaj LAG-a Sjeverozapad (Operacija 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo).