Ludbreški Dječji vrtić Radost prijavio novi projekt na mjere Ruralnog razvoja Foto: Grad Ludbreg

Ludbreški Dječji vrtić Radost prijavio novi projekt na mjere Ruralnog razvoja

Varaždinske vijesti | 31.8.2021. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Dječji vrtić Radost prijavio je projekt "Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Radost Ludbreg" na Mjeru 7 koja se odnosi na temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020.

Cilj projekta je rekonstrukcija i dogradnja postojećeg objekta dječjeg vrtića Radost Ludbreg u svrhu unaprjeđenja prostornih i drugih materijalnih uvjeta za podizanje kvalitete odgoja i obrazovanja. Ulaganjem će se unaprijediti kvaliteta socijalnih usluga i pridonijeti zadovoljavanju razvojnih potreba djece kako bi se postigao daljnji razvoj i unaprjeđenje odgojno-obrazovnog procesa i djelatnosti dječjeg vrtića Radost Ludbreg prema svim pedagoškim standardima.

Realizacijom projekta nadogradit će se zgrada vrtića u vidu polivalentne dvorane sa sanitarnim čvorom i spojnim hodnikom. Uz navedeno, izvršit će se rekonstrukcija postojećeg dijela vrtića, zamjena podnih obloga i izrada spuštenog stropa, bojanje, uređenje kuhinjskog bloka, premještanje nadstrešnice, zamjena postojeće rasvjete za efikasniju LED rasvjetu. Ukupan broj djece u dobi od 3-6/7 godina koji će po završetku projekta biti uključen u sportski program je 162.

Očekivani rezultat projekta bit će nadograđen, rekonstruiran i opremljen objekt dječjeg vrtića ukupne površine od 1.960,47 m2 bruto površine. Predviđeno trajanje provedbe projekta je 22 mjeseci. Prva 4 mjeseca provodit će se postupak javne nabave i pripremi radovi, dok će se građevinski i drugi radovi implementirati sveukupno 12 mjeseci. Ostale aktivnosti koje će se provodit odnose se na uređenje interijera, opremanje te na informiranje i obavještavanje javnosti.

Ukupna vrijednost projekta je 6.504.267,50 kuna, gdje sredstva davatelja bespovratnih sredstava iznose 5.203.414,00 kuna, a ostatak sredstva od 1.300.853,50 kuna osigurat će korisnik Dječji vrtić Radost-Ludbreg.

ludbreg_dv_radost_projekt_28082021_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci