Ludbreg najbolji mali grad u 2019. po povlačenju EU novca

| 14.10.2019. u 13:45h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg dobio je priznanje Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos Puls za najbolji mali grad u 2019. godini po povlačenju EU sredstava po glavi stanovnika.

- Ozbiljno smo shvatili ulazak u EU, bilo je teško ali smo stvorili uspješan tim. Od 2013. godine do danas realizirano je 90-ak projekata. Kroz njih je uloženo oko 134,5 milijuna kuna u razne društvene i infrastrukturne projekte na području Ludbrega, od čega je 90-ak milijuna kuna iz različitih fondova. Ponosni smo na nagradu jer pokazuje koliko smo uspješni iako smo mali grad, s manje od 10.000 stanovnika. U zadnjih šest godina osigurali smo oko 600 kuna EU novca po glavi stanovnika, prema metodologiji Ministarstva financija, a po našim izračunima, to je i više - rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je sa svojom zamjenicom Renatom Potočnik prezentirao rezultate Grada Ludbrega zaslužne za dobivanje titule najboljeg grada po privlačenju EU novca.

Prema riječima zamjenice gradonačelnika i gospodarstvenici te udruge s područja Grada Ludbrega također su se okrenuli EU fondovima, a u tome im je potporu dala i gradska administracija.

- Ulaskom Hrvatske u EU i mi smo se kao mali grad ukrcali na taj veliki brod. Naše udruge su također uspješne i pritom ne gledamo tko pripada kojoj stranci nego su u fokusu kvalitetni projekti - ističe Potočnik.

Također su najavili dva nova velika projekta, a riječ je o Aglomeraciji Ludbreg vrijednoj 400 milijuna kuna i širokopojasnom internetu, o čemu će biti više riječi na sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega.

Označeno u