Lepoglava u top 5 malih gradova po izdvajanju za predškolski odgoj i svoje najmlađe

VV | 6.12.2020. u 09:20h | Objavljeno u Našim krajem

Prema podacima Ministarstva financija o izvršenjima proračuna u 2019. godini, Grad Lepoglava spada među najbolje gradove u Hrvatskoj kada se gledaju ulaganja u predškolsko obrazovanje i vrtiće, a posredno time i u svoje najmlađe građane.

Grad Lepoglava tako za predškolski odgoj izdvaja čak 26,12 % svog Proračuna, odnosno 7.926.736 kuna što je svrstava u top 5 malih gradova u Hrvatskoj. Pozitivan trend za Lepoglavčane ovdje ne staje. Naime, Lepoglava je druga u istoj kategoriji malih gradova u Hrvatskoj kada se uspoređuju podaci u odnosu na 2018. godinu iz kojih je razvidno kako je trend povećanja izdvajanja za predškolsko obrazovanje čak 228,75 % veći u 2019. godini nego godinu ranije.

- Promatrajući te podatke, možda od svih tih silnih brojki ne vidimo onu stvarnu situaciju, onu ljudsku komponentu. Završetkom rekonstrukcije i izgradnjom dvaju vrtića na svom području Lepoglava ne samo da je jedinstvena u Hrvatskoj nego zaokružuje priču koju nose naši vrtići. To se primarno odnosi na proširivanje kapaciteta vrtića čime svi klinci sad imaju mogućnost smještaja u „drugi dom“, a posredno se time povećava broj „teta“ koje brinu za naše klince što je otvorilo nova radna mjesta. Ovo je jedna odlična priča razvoja lokalne zajednice koja je sad poprimila i službenu potvrdu kvalitete na državnom nivou - izjavio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Dodajmo kako se u vrtićima u Lepoglavi i Višnjici sada može skrbiti o 180 djece kojoj je pružen najviši pedagoški standard, a o kojem će posebnu brigu voditi 26 zaposlenih što je za čak 11 više nego prije rekonstrukcije i izgradnje dva vrtića.

- Jedino ulaganje za koje nikad ne pitate koliko košta je ono kad ulažete u djecu jer time direktno ulažete u budućnost - zaključio je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci