Lepoglava: Program zaštite divljači već dvije godine daje dobre rezultate Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Program zaštite divljači već dvije godine daje dobre rezultate

Varaždinske vijesti | 8.4.2022. u 19:33h | Objavljeno u Našim krajem

Program zaštite divljači kojeg je Grad Lepoglava osmislio i na svom području pokrenuo 2020. godine, nastavit će se provoditi i u ovoj godini.

Naime, potpisan je jednogodišnji ugovor između Grada Lepoglave te Lovačkog društva "Srnjak" Ravna gora i tvrtke Zagorje lov iz Lobora o provedbi navedenog programa čime je nastavljena prije dvije godine započete suradnja na području zaštite divljači, a koja je, zahvaljujući zajedničkoj provedbi programa, dala dobre rezultate.

- Ovo je inovativni program za koji su interes pokazale i druge jedinice lokalne samouprave. Program se provodi na korist građana, lovaca i u konačnici divljih životinja koje su sve češći "gosti" u naseljenim gradskim područjima. Važno je istaknuti da se nad tim životinjama ne vrši odstrel već ih se premješta u njihova staništa - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić, zahvalivši lovcima na njihovom volonterskom radu utkanom u provedbu programa.

- Ovaj jedinstveni program u Varaždinskoj županiji daje vidljive pozitivne rezultate - poručio je Ivan Pavleković iz Lovačko društva "Srnjak" Ravna gora, pohvalivši pri tom odličnu suradnju s Gradom Lepoglavom.

lepoglava_zastita_divljaci_1.jpg

lepoglava_zastita_divljaci_2.jpg

lepoglava_zastita_divljaci.jpg