Izrađuje se karta dostupnih građevinskih zemljišta na području grada Ivanca

Varaždinske vijesti | 19.1.2024. u 14:09h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je tijekom 2021. godine, s ciljem stavljanja u funkciju poljoprivredne proizvodnje sve većeg broja zapuštenih površina, uspostavljena baza poljoprivrednog zemljišta, Grad Ivanec pokreće inicijativu za izradu nove korisne baze – građevinskog zemljišta.

Cilj je na jednom mjestu prikupiti podatke o raspoloživim površinama građevinske namjene na cijelom administrativnom području Ivanca, na korist vlasnicima zemljišta koji su zainteresirani za prodaju čestica u svojem vlasništvu, ali i na korist onima koji bi čestice željeli kupiti.

Stoga Grad Ivanec ovim putem poziva privatne vlasnike zemljišta s administrativnog područja Ivanca na dostavu podataka za izradu baze građevinskog zemljišta, bez obzira na njegovu namjenu (stambena, poslovna, turistička i sl.).

Napominjemo kako se poziv ne odnosi na zemljišta u obuhvatu Industrijske i Poslovne zone jer su ona predmet zasebnih evidencija i njihov pregled dostupan je u kartografskom obliku na web stranici Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Spomenuta baza, koja će biti javno dostupna na službenoj web stranici Grada Ivanca, povezat će se s Geografskim informacijskim sustavom (GIS) i na taj način osigurati geografski pregled lokacija.

Za potrebe evidentiranja u bazi, vlasnici su dužni dostaviti podatke o adresi, odnosno lokaciji i veličini zemljišta. Za ulazak u bazu je potrebno imati riješene imovinsko pravne odnose (ako vlasništvo nije 1/1, potrebna je suglasnost svih vlasnika).

Podatke je moguće dostaviti na sljedeći način:

1. Popunjavanjem ONLINE OBRASCA
2. Popunjavanjem obrasca koji se nalazi ispod teksta i slanjem popunjenog obrasca na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu Poslovna zona Ivanec d.o.o., Trg hrvatskih ivanovaca 9b, 42240 Ivanec

Poziv za dostavu otvoren je od danas pa sve do kraja veljače 2024., a po potrebi će se naknadno produljiti do kraja 2024.godine.

Za informacije građani se mogu obratiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj telefona 042/645 – 483.

Ovim putem još jednom skrećemo pozornost da je predmet ovog poziva za dostavu podataka građevinsko, a ne poljoprivredno zemljište.