Izglasan proračun Općine Breznički Hum za 2019. godinu

| 30.12.2018. u 09:35h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Brezničkog Huma u ovoj godini donesen je općinski proračun za 2019. godinu.

- Identičan prethodnim proračunima, iznosi realna tri i pol milijuna kuna – naglašava općinski načelnik Zoran Hegedić i navodi kako proračun nisu posebno povećavali zbog pojedinih projekata koji su u planu, pa će kroz rebalanse iznos prilagoditi ako se odobri neki od kandidiranih projekata na različite fondove.

- Što se tiče sudjelovanja u europskim projektima iza nas je vrlo uspješna godina, a osim toga 2018. godine radili smo na velikim infrastrukturnim projektima koji se također financiraju europskim novcem – napominje načelnik Hegedić, spominjući dovršetak vodovoda u visinskom dijelu općine Breznički Hum te dovršetak radova na nerazvrstanoj cesti od Butkovca do Švajcarije ukupne vrijednosti 10 milijuna kuna.

Općina se može pohvaliti sudjelovanjem u četiri međunarodna projekta iz programa Europa za građane u kojima su predstavnici općine Breznički Hum sudjelovali širom Europe, pritom zastupajući hrvatske interese i baveći se tematikom integracija, imigracija, euroskepticizma i kulturnih razmjena.

Posljednji u nizu ovogodišnjih projekata ovog mjeseca bio je u slovenskom Novom Mestu gdje je općina Breznički Hum sudjelovala kao partner, dok je nositelj projekta bio Lag Prizag. Sudjelovali su partneri iz 9 različitih zemalja, a raspravljalo se o prednostima i slabostima projekata Europske Unije.