IVANEC Stari objekt u parku Grad Ivanec će preurediti za turističke svrhe Foto: Grad Ivanec

IVANEC Stari objekt u parku Grad Ivanec će preurediti za turističke svrhe

Varaždinske vijesti | 12.5.2022. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Stari objekt u ivanečkome parku, između arheološkog nalazišta i župne crkve, jedini koji je preostao od nekadašnjeg kompleksa Starog grada, Grad Ivanec će sačuvati i preurediti ga u turističke svrhe.

Potvrđuju to i u gradskoj upravi te naglašavaju da je projekt energetske obnove ovog objekta Grad prijavio na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša namijenjen zgradama koje su zaštićeno kulturno dobro. Naime, ta je građevina zaštićena kao dio nekadašnjeg kompleksa Starog grada i kao rubna zona župne crkve.

- Riječ je o investiciji vrijednoj oko 2 milijuna kuna. Nadamo se da će projekt proći, s time da bi kroz energetsku obnovu riješili čak 70 do 80% ukupne investicije i to zamjenu podne konstrukcije, sanaciju fasade i zamjenu krovišta, ugradnju novog sustava grijanja i dr. Ujedno bi u sklopu zgrade bio i javni sanitarni čvor, u koji bi se ulaz uredio s vanjske strane. Dakle, ako nam to prođe, onda smo s tom investicijom već sad praktički, pri kraju – poručio je zamjenik gradonačelnika M. Friščić.

Označeno u