IVANEC Napreduju radovi na skate i bike parku: Montiraju se rampe, rasvjeta, asfaltiraju staze...

Varaždinske vijesti | 3.11.2022. u 10:20h | Objavljeno u Našim krajem

Brojna djeca i mladež, a i odrasli građani, s pažnjom prate opsežne radove na gradnji i uređenju skate i biciklističkog parka u Ivancu, na površini između Osnovne škole i Dječjeg vrtića Ivančice - priopćili su iz gradske uprave.

Dodaju kako, zahvaljujući lijepom vremenu, radovi napreduju po planu pa su tako tijekom proteklih dana dopremljeni elementi za skate rampe (od tvornički zaglađenog betona), nakon čega je počela i njihova montaža.

Počelo je asfaltiranje glavne kružne staze (namijenjene za bicikliranje, skate i trčanje) te šetnice uz ogradu dječjeg vrtića, uz napomenu da su ranije izvedene sporedne staze opločene tlakavcima. Nakon završetka asfaltiranja pristupa se uređenju zelenih površina i sadnji bilja čime će nekad neiskorištena gradska površina poprimiti svoj konačni suvremeni izgled.

U parku su u međuvremenu postavljene i dvije fontane s pitkom vodom, jedna za odrasle, a jedna za djecu.  Također, postavlja se i rasvjeta koja će, radi sigurnosti korisnika i večernjeg režima korištenja, biti modulirana na veći intenzitet na pozicijama rampi.

Uskoro se očekuje i isporuka opreme za teretanu na otvorenom koja će u cijelosti biti položena na antistres podlogu. Ivanečka teretana će biti opremljena spravama s promjenljivom težinom izvođenja vježbi, što je jedan od rijetkih primjera u Hrvatskoj.

Dobavljeni su i koševi za smeće te klupe, koje će se ovih dana montirati na svoje finalne pozicije.

Završetak kompletnih radova očekuje se do kraja ovoga mjeseca.

- Nadamo se da će vrijeme poslužiti, kako bi se izveli svi predviđeni radovi te kako bi djeca i rekreativci mogli „uhvatiti“ još nešto pogodnih dana bicikliranje, skate i vježbu na otvorenom  - navode iz Grada.

Investitor je Grad Ivanec, radovi su vrijedni 1,15 milijuna kuna i u cijelosti se financiraju iz gradskog proračuna, a temeljem provedenog javnog natječaja njihovo je izvođenje povjereno Graditeljstvu Grabar iz Ivanca.