IVANEC Dodijeljene stipendije: "Budite vrijedni studenti, ali ne zanemarite društveni angažman" Foto: Branko Težak

IVANEC Dodijeljene stipendije: "Budite vrijedni studenti, ali ne zanemarite društveni angažman"

VV | 23.12.2023. u 20:33h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 22. prosinca, studentima s područja grada Ivanca uručeni su ugovori o stipendiranju u novoj ak. godini 2023./2024. Svečanost je održana u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec, a ugovore je studentima uručio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

stipendije7-221223.jpg

Budući da je i sam pripadnik mlade generacije, Friščić je, temeljem vlastitog iskustva, pozvao studente da svoje vrijeme i rad, uz obrazovanje, posvete i društvenom angažmanu u udrugama, kao dodanoj vrijednosti koja uvijek puno nosi.

- Klubu mladih Ivanec uvijek je u potrazi za novim članovima i svi su dobro došli u nastojanjima da kreiraju i osmisle društveni život mladih. To više što se razmatra prijedlog da se iduće godine kod dodjele stipendija uvedu i dodatni bodovi za volontiranje – naglasio je Friščić.

stipendije5-221223.jpg

Također, Grad Ivanec će nakon blagdana raspisati još jedan natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Naime, od 46 tzv. socijalnih stipendija iskorišteno ih je 33 i to zato jer su studenti od njih odustali i odlučili se za državne stipendije, koje su financijski povoljnije. Kako tih 13 stipendija ne bi ostalo neiskorišteno, Grad će objaviti novi natječaj za dodjelu stipendija, po drukčijim kriterijima i tako iskoristiti sredstva namijenjena stipendiranju studenata.

stipendije1-221223.jpg

U ovom krugu dodijeljeno je 36 stipendija (33 temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školi i tri temeljem deficitarnosti zanimanja), a Grad i u novoj ak. godini nastavlja financira još desetak studenata iz prethodnih godina, koji stipendiju koriste po kriteriju deficitarnosti zanimanja.

Studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja primaju 120 eura stipendije, dok stipendija na temelju socijalnog statusa i uspjeha u školovanju iznosie107 eura mjesečno. Do kraja ove godine studentima će biti isplaćeni zaostaci za razdoblje od listopada do prosinca.

stipendije9-221223.jpg