Ivanec dobio moderan gradski kvart, radovi vrijedni više od 2,7 milijuna kuna Foto: Grad Ivanec

Ivanec dobio moderan gradski kvart, radovi vrijedni više od 2,7 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 12.5.2022. u 12:09h | Objavljeno u Našim krajem

Polaganjem grubog i završnog asfaltnog sloja i iscrtavanjem kolnika propisanom horizontalnom signalizacijom, završeni su radovi na modernizaciji prometnica i prometnih površina u Preradovićevoj ulici, čiji je nositelj Grad Ivanec.

- Time je kraju proveden kompleksan projekt vrijedan više od 2,7 milijuna kuna, a kojim Grad prati iznimno dinamičnu investicijsku aktivnost u ovoj zoni. Nakon što je Grad ovdje proveo tzv. urbanu komasaciju te ovo, do prije nekoliko godina posve neaktivno i „mrtvo“ područje na atraktivnom poziciji otvorio za gradnju, građevinske aktivnosti ovdje su naprosto buknule, pa tako svjedočimo ubrzanoj gradnji individualnih stambenih i poslovnih objekata. U takve, intenzivirane aktivnosti, morao se uključiti i Grad na način da potrebe ulagača prati gradnjom adekvatne komunalne, cestovne i elektroenergetske infrastrukture - napomenuli su iz Grada Ivanca.

Finim asfaltnim slojem presvučena je glavna Preradovićeva ulica, koja je prethodno proširena na puni profil od 6 metara, a jednako tako i nogostupi s obje strane ceste.

Nadalje, završni sloj asfalta položen je i na sjeverni odvojak (prema SPAR-u i privatnim kućama) te na južni odvojak (bliže Osnovnoj školi), uz koje su također sagrađeni nogostupi.

Asfaltiran je i novi nogostup u zapadnom odvojku i spojen s postojećom šetnicom uz obilaznicu. U ovom odvojku cesta je proširena na puni profil, a završni asfaltni sloj bit će položen nakon što i na ovom dijelu bude izgrađena većina parcela. Radove na prometnicama obavila je Niskogradnja Huđek iz Petrijanca.

Iscrtani su i svi kolnici, a ono što još preostaje jest završnouređenje zelenih površina. Postavljeni su i svi predviđeni kandelabri i šahtovi za DTK, a nova javna rasvjeta stavljena je u funkciju. Ove radove obavio je Elektro Golub iz Horvatskog.

Grad je u međuvremenu raspisao postupak javne nabave za uređenje odvojka od Osnovne škole do državne ceste, gdje će se sagraditi prometnica u punom profilu s nogostupima.

ivanec_preradoviceva_12052022_1.jpeg

ivanec_preradoviceva_12052022_2.jpeg

ivanec_preradoviceva_12052022_3.jpeg

ivanec_preradoviceva_12052022_4.jpeg

ivanec_preradoviceva_12052022_5.jpeg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci