IVANEC Dan sjećanja: Poklon sjenama svih vojnih i civilnih žrtava Domovinskog rata

vv | 17.11.2022. u 09:49h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec, uz predstoji Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji se kao praznik u Hrvatskoj obilježava 18. studenog, organizira komemorativno okupljanje kojim će se odati počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, te posebno, poginulim ivanečkim braniteljima.

Okupljanje će se održati u četvrtak, 17. studenog, kada će se u 16 sati na mjesnom groblju u Kamenici odati počast vukovarskom branitelju Stjepanu Vusiću u povodu obilježavanja 31. obljetnice njegove pogibije u Borovu Naselju. Nakon toga molitva će biti i na grobovima poginulih vukovarskih redarstvenika Josipa Kapustića i Tome Jambora. Molitvu će predvoditi župnik župe Kamenica vlč. velečasni Rafael Mikec.

Komemorativno okupljanje će se potom nastaviti u 17.30 sati u Ivancu, kod spomen obilježja poginulim ivanečkim braniteljima. Ovdje će, uz molitvu koju će predvoditi ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec, biti upaljene svijeće za sve poginule i nestale vojne i civilne žrtve Domovinskog rata te za poginule ivanečke branitelje. Uslijedit će i procesija prema župnoj crkvi gdje će u 18 sati biti služena misa za Domovinu.

Komemorativno okupljanje organizira Grad Ivanec, a suorganizatori su Ogranak UDVDR Ivanec, HVIDRA te župe Ivanec i Kamenica.