GRADSKO VIJEĆE IVANEC Slunjski (SDP) poručio Batiniću: "Vrijeme Vam je za mirovinu!"

VV | 6.4.2023. u 09:39h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak, 4. travnja, održana je 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanca. SDP-ovi vijećnici poslali su objavu za medije u kojoj navode da su se tijekom sjednice uključili u dvije rasprave i postavili četiri vijećnička pitanja. Vijećnik Mihael Slunjski uključio se u raspravu o prodaji kuće u vlasništvu Grada u naselju Lančić.

- Kad već država ne želi staviti svoje stanove u Ivancu u javnu namjenu, mislim da je Grad Ivanec imao priliku na ovom objektu napraviti izvrsnu stvar, a to je da sam krene u izgradnju javnih stanova. Ono za što nam trebaju su posebice deficitarna zanimanja, što smo Vam naglasili na prošloj sjednici, međutim niste nas poslušali. Ali s obzirom da se priča po Ivancu da se spremate u političku mirovinu, a samim time i Vaša nezavisna lista, nije ni čudo da ne gledate unaprijed, već stojimo na mjestu - poručio je Slunjski.

>>GRADSKO VIJEĆE Batinić odgovorio SDP-ovcu: Prije izlaska u javnost najprije uključite "kat" pa tek onda "prizemlje"!

Gradonačelnik je u svojem odgovoru nazvao vijećnika trbuhozborcem svojeg stranačkog šefa koji ima nekakvu ambiciju, te da kod takvih izjava prvo pita kat (vjerojatno aludirajući na sebe), a onda tek prizemlje (građane Ivanca), pišu SDP-ovi vijećnici.

Vijećnik Dalibor Patekar postavio je pitanje vezano uz novoizgrađeni skate park.

- Građani su nezadovoljni spravama za vježbanje u skate parku. Postojeće sprave nisu prilagođene za vježbanje osobama starije životne dobi, a također ni djeci. Samo fizički spremni mogu vježbati na tim spravama. Također građani nisu zadovoljni ni klupicama u skate parku koje nisu postavljene u ravnini, već su prilagođene terenu, te je na njima zaista neugodno sjediti, a za to su i namijenjene - rekao je Patekar.

- U nastavku sjednice zatražili smo da se što prije donese novi plan modernizacije nerazvrstanih cesta, da se napravi nogostup sa javnom rasvjetom prema naselju Salinovec i da se obnovi rodna kuća Josipa Kraša, kako bi se mogla staviti u turističku ponudu - navode ivanečki SDP-ovci.