GRADSKO VIJEĆE Batinić odgovorio SDP-ovcu: Prije izlaska u javnost najprije uključite "kat" pa tek onda "prizemlje"!

vv | 6.4.2023. u 09:46h | Objavljeno u Našim krajem

Pred gradskim vijećnicima našla se i Odluka o prihvaćanju najpovoljnije ponude za prodaju objekta s pripadajućim zemljištem u Lančiću

Na 26. sjednici Gradskog vijeća Ivanec održanoj u utorak pred vijećnicima se našao dnevni red sa šest točaka.

Nakon kraćeg aktualnog sata, Gradsko vijeće je imenovalo Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Ivanca. UPovjerenstvo su imenovani Zdenko Đuras (predsjednik) te članovi Milorad Batinić, Gordana Mošmondor, Ljiljana Risek, Suzana Jagić, Valentina Kraš i Ljiljana Hlevnjak.

>>GRADSKO VIJEĆE IVANEC Slunjski (SDP) poručio Batiniću: "Vrijeme Vam je za mirovinu!"

Vijećnici su u nastavku donijeli i nekoliko odluka o ukidanju svojstva javnog dobra na pojedinim katastarskim česticama, čime se omogućuje Gradu da može raspolagati svojom imovinom.

Objekt u Lančiću

Pred gradskim vijećnicima našla se i Odluka o prihvaćanju najpovoljnije ponude za prodaju objekta s pripadajućim zemljištem u Lančiću. Riječ je o stambenom objektu i dva voćnjaka koje je Grad Ivanec naslijedio kao ošasnu imovinu (nakon smrti vlasnika). 

Temeljem odluke koju je Gradsko vijeće donijelo na svojoj 24. sjednici 15. veljače ove godine, te su nekretnine stavljene na prodaju. Tomu je prethodila rasprava u kojoj je zaključeno da bi otplata duga kojom su bile opterećene nekretnine te rekonstrukcija i prenamjena za stambeni prostor iziskivala iznimno visoka, višemilijunska ulaganja od strane Grada, a što je ocijenjeno neprihvatljivim. Takvu je odluku tada podržalo 11 od 13 nazočnih vijećnika na sjednici. 

10942.jpeg

Za kupnju navedenih nekretnina u međuvremenu je stigla ponuda zainteresiranog kupca od 71.580 eura (što je oko 10.000 eura više od procijenjene vrijednosti).

Ignorirajući, između ostalog, činjenicu da je odluku o kupoprodaji spomenutih nekretnina donijelo Gradsko vijeće Ivanec, a ne gradonačelnik, Mihael Slunjski (SDP) se na jučerašnjoj sjednici okomio na gradonačelnika:

- Grad Ivanec je imao priliku na ovom objektu sam krenuti u izgradnju javnih stanova, posebno za deficitarna zanimanja. Međutim, niste nas „poslušali“. Ali s obzirom na to da se po Ivancu dosta priča da se spremate u političku mirovinu, a samim time i vaša lista, nije čudno da ne gledate naprijed, pa zato stojimo na mjestu – rekao je Slunjski.

"Nastupate kao trbuhozborac svog političkog šefa"

Odgovor gradonačelnika Milorada Batinića dobio je odmah:

- Vi bi gradili stanove! A jeste li bili na nekretnini o kojoj govorite? Niste! Lako je lamentirati, a da uopće ne znate o čemu pričate! Kad je već riječ o poticajima Grada za gradnju stanova, podsjećam da je Grad Ivanec dosad mladima dodijelio više od stotinu poticaja za rješavanje stambenog pitanja! Rijetko koja sredina u našoj županiji i šire ima takvu vrstu potpora, a da su dobre, najbolje potvrđuje velik interes mladih ljudi za njih – izjavio je gradonačelnik te nastavio:

- Što se tiče političke mirovine o kojoj govorite, ne znam odakle vam ta informacija. Očito je da, po vašem starom i već uvriježenom običaju, i ovoga puta nastupate kao trbuhozborac svog političkog šefa, koji tu ima neke ambicije. Sugerirao bih vam da ubuduće, prije negoli izlazite u javnost s ovakvim izjavama, ipak prije uključite "kat", a tek onda "prizemlje"! A što ste tiče moje političke mirovine, o tome ću odlučiti ja! – zaključio je gradonačelnik M. Batinić. 

U nastavku je za odluku o kupoprodaji nekretnina u Lančiću po navedenoj cijeni glasalo 13 od ukupno 15 vijećnikaGradskog vijeća, dok su dva vijećnika SDP-a bila protiv.

10941.jpeg