Gradonačelnik Ivanca priredio oproštajni prijam za ivanečkog i margečanskog župnika Foto: Grad Ivanec

Gradonačelnik Ivanca priredio oproštajni prijam za ivanečkog i margečanskog župnika

vv | 24.8.2022. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 19. kolovoza, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić priredio je oproštajni prijam za dosadašnje župnike - ivanečkog, vlč. Kristijana Stojka i margečanskog, vlč. Alojzija Pakraca, koje je varaždinski biskup mons. Bože Radoš poslao na službovanje u nove župe. Kao što je poznato, vlč. Pakrac odlazi u Međimurje, u Ivanovec, dok će vlč. Stojko ubuduće službovati u Ludbregu.

I jednom i drugom župniku gradonačelnik je uputio tople izraze zahvalnosti na doista lijepoj i korektnoj suradnji s Gradom, na doprinosu uloženom u gradnju novih kapela i obnovu starijih zdanja i sakralne baštine, ali i na njihovu nesebičnom duhovnom i pastoralnom radu s vjernicima, s mladima i djecom.

9828.jpg

Osobito emotivan bio je oproštaj s vlč. Pakracom, koji je u župi Margečan proveo čak 36 godina.

U znak sjećanja na službovanje gradonačelnik je, među ostalim, vlč. Pakracu poklonio i fotografiju Margečana (autora Branka Težaka), koja ga je iznimno dirnula. I vlč. Pakrac zahvalio je M. Batiniću na prijateljskim odnosima koje su sagradili tijekom dugogodišnje suradnje te gradskoj upravi i čelnicima uputio osobite izraze zahvalnosti na njegovanju uspomena na poginule branitelje margečanskog i okolnog kraja, kazavši da cijeni što niz godina redovito dolaze pokloniti se njihovim sjenama.

Župa Margečan dobila je u međuvremenu novog župnika, vlč. Damira Šmintića, rodom iz Cvetlina.

Tužan je bio i oproštaj s ivanečkim župnikom vlč. Stojkom, koji se tek udomaćio (stigao je prije tri godine).

9831.jpg

-Pošto sam tijekom dosadašnjeg službovanja tri godine već proveo u župi Presvetog Srca Isusova u Ludbregu, tamo mi je sve poznato i neće mi biti novo. Osobito mi je drago što ću tamo raditi s vlč. Petrom Mlakarom kao supsidijarom – otkrio je vlč. Stojko te također gradonačelniku i gradskim službama zahvalio na korektnom odnosu.

Gradonačelnik Batinić izrazio je žaljenje što zajedno nisu do kraja stigli završiti projekt uređenja kapelice sv. Ivana Krstitelja na Ivančici, međutim, i to će biti jer svi su radovi pri kraju pa se još ove godine očekuje blagoslov objekta.

Vlč. Stojka, koji inače aktivno igra nogomet, osobito je obradovala nogometna lopta koju mu je za tu priliku poklonio Grad. Inače, gradonačelnik je i vlč. Pakracu i vlč. Stojku, za sjećanje na službovanje u Planinarskom gradu, poklonio planinarske torbe sa svime što je potrebno izletnicima koji se upućuju na „krov“ Zagorja.

Vlč. Stojka u Ivancu će zamijeniti novi župnik, vlč. Tihomir Kosec, koji dolazi iz župe Kneginec Gornji.