Grad Lepoglava među gradovima koji su najviše izdvajali za predškolsko obrazovanje

Varaždinske vijesti | 16.12.2021. u 11:38h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Podaci Ministarstva financija odnosno konsolidiranih proračuna iz 2020. godine pokazuju kako se prema udjelu izdvojenih sredstava u proračunu za predškolsko obrazovanje Grad Lepoglava našao na visokom trećem mjestu, odmah iza Kutjeva i Klanjca.

Kako navodi portal Gradonacelnik.hr, riječ je o gradovima koji su za svoje najmlađe iz proračuna prošle godine izdvojili između 40 i 50 posto sredstava iz proračuna.

- Ovo priznanje samo je nastavak kontinuirane politike ulaganja u predškolski odgoj. Ponosan sam što sam gradonačelnik jedinog grada u Hrvatskoj koji je paralelno radio na izgradnji dva vrtića. Uz oko 13 milijuna kuna kolika je vrijednost projekta rekonstrukcija i dogradnje zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, za što je oko 6.7 milijuna kuna osigurano iz fonda EU, vrtić u Višnjici vrijedan 4.5 milijuna kuna izgradili smo svojim vlastitim sredstvima. Tako smo u predškolski odgoj uložili oko 18 milijuna kuna ili jedan cijeli godišnji izvorni proračun Grada Lepoglave – naglasio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Ulaganjem u predškolsko obrazovanje potiče se demografski napredak jer se omogućuje mladim obiteljima smještaj djece u vrtić na području Grada Lepoglave. Također, zaposleno je 10-ak mladih ljudi s gradskog područja čime su se potakle i gospodarske aktivnosti.