Grad Ivanec financira opsežne radove na pomoćnom nogometnom igralištu u Salinovcu

Varaždinske vijesti | 5.11.2021. u 08:11h | Objavljeno u Našim krajem

Za potrebe mladih selekcija Škole nogometa NK Ivančice, ali i odigravanja utakmica seniorskih momčadi, Grad Ivanec na pomoćnom nogometnom igralištu u Salinovcu financira opsežne pripremne radove za postavljanje modularnih objekata koji će igračima, upravi kluba i sucima omogućiti funkcionalne uvjete boravka i rada.

Time će Grad omogućiti svim selekcijama NK Ivančice kvalitetne uvjete treninga i odigravanja utakmica, ali i ispunjavanje propisanih standarda za dobivanje licence ŽNS-a za održavanje natjecanja.

Radovi su počeli probijanjem puta do gradilišta, a nakon toga je uslijedila izvedba građevinsko-obrtničkih, hidrotehničkih i elektroinstalaterskih radova te betoniranje temelja kao podloge za postavljanje objekata.

Postavit će se ukupno pet montažnih objekata. Dva su za igrače (domaće i goste), u jednom će biti tuševi te sanitarni čvorovi za igrače i posjetitelje, jedan je namijenjen sucima, a jedan je predviđen kao radna soba. Svi objekti raspolažu s nešto više od 60 m2 korisnog prostora, a bit će spojeni u cjelinu.

Temeljem provedenog natječaja, Grad je ovaj posao povjerio Iskopima MS iz Vuglovca. Trenutačna investicija je vrijedna 117.000 kuna.

Radovi u Salinovcu počeli su 2019. godine, a dosad je za uređenje igrališta (300.000 kn), za ogradu, mreže i golove (155.800 kn), za izradu geodetske podloge i projektne dokumentacije (39.000 kn), za hidrant te priključke vode i struje kao i za tekuće radove iz proračuna Grada Ivanca izdvojeno oko 650.000 kuna.

Tomu valja pribrojiti još i troškove nabave i postavljanja kontejnera (cijena će biti poznata nakon završetka postupka javne nabave koji je pri kraju) pa se procjenjuje da će ukupna investicija na kraju premašiti milijun kuna.

Označeno u