FOTO Sportske igre umirovljenika i tradicionalno druženje mještana u povodu Dana Općine Veliki Bukovec

Varaždinske vijesti | 2.10.2023. u 15:40h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana Općine Veliki Bukovec te Međunarodnog dana starijih osoba, Udruga umirovljenika Veliki Bukovec je, u suradnji s Općinom, organizirala Sportske igre umirovljenika. U sportskim je igrama sudjelovalo 11 ekipa iz svih dijelova Varaždinske županije, među njima i ekipa iz mjesta Gola, a natjecalo se više od 250 umirovljenika.

- Imali smo ukupno sedam disciplina u kojima smo se natjecali, a to su guranje tački, kolutovi, vuča automobila užetom, pikado, lov udicom, nošenje jaja u ruci i kuglanje. Sve je prošlo kako treba i na tome zahvaljujem našem načelniku Franji Vrbaniću i općinskim vijećnicima koji su uvijek tu kada nam trebaju pomoć i razumijevanje – rekao je Ljubo Makar, predsjednik Udruge umirovljenika Općine Veliki Bukovec i dopredsjednik Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije. Svim natjecateljima su povodom Međunarodnog dana starijih osoba podijeljeni prigodni pokloni.

I dok je subota bila rezervirana za mještane i goste iz županije starije životne dobi, u nedjelju je u Društvenom domu u Dubovici održano već tradicionalno druženje uz nezaobilaznog pečenog vola, razne igre te dobru atmosferu i zabavu.

-Tradicija je da uoči samog dana Općine i blagdana Svetog Franje Asiškog organiziramo druženje za sve mještane općine Veliki Bukovec, ali i za sve posjetitelje i ljude dobre volje. Naravno da je odaziv kao i svaki puta dosada odličan. Ovo je prilika da se u jednoj neformalnoj atmosferi podružimo, porazgovaramo, barem načas zaboravimo svakodnevne brige i obaveze. Od sadržaja svatko je mogao pronaći ponešto za sebe - kazao je načelnik Općine Franjo Vrbanić, koji je ujedno uputio čestitku mještanima starije životne dobi u povodu Međunarodnog dana starijih osoba.

Obilježavanje Dana Općine nastavlja se u srijedu na sam blagdan Svetog Franje Asiškog. U 11.00 sati služit će se sveta misa u župnoj crkvi Sv. Franjo Asiški u Velikom Bukovcu.

Obilježavanje se nastavlja otvaranjem fitness parka u Kapeli Podravskoj od 17.00 sati te svečanom sjednicom Općinskog vijeća od 18.30 sati, u Eko-etno selu Agroturizam Požgaj.